Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо поздрави Пауло Дибала за късния

...
Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо поздрави Пауло Дибала за късния
Коментари Харесай

Моуриньо: Пауло Дибала откри радостта от футбола в Рома

Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо поздрави Пауло Дибала за късния му изравнителен гол против Фейенорд, който подсигурява и продължаването на отбора на полуфинал в Лига Европа. " Джалоросите " си осигуриха полуфинал в шампионата против Байер Леверкузен, след отстраниха нидерландците с 4:2 след 120 минути игра. Дибала обаче вкара за 2:1 в 89-ата минута и по този метод изравни общия резултат.

Изоставайки с 0:1 след първата среща, Рома беше на прага на елиминирането, откакто ударът с глава на Игор Пайшао в 80-ата минута заличи преднината, дадена от Леонардо Спинацола. Но Дибала, който влезе на терена като промяна, пропускайки преди този момент мача с Удинезе поради контузия, изравни общия резултат до 2:2. Аржентинецът приключи остра офанзива на Стефан Ел Шаарауи и Лоренцо Пелегрини, като за него това е гол номер 4 в Лига Европа и 16-и през сезона във всички шампионати. В шампионата на УЕФА повече от него имат едвам Маркъс Рашфорд и Виктор Бонифачи с по 6, както и Сантяго Хименес с 5.

" Моето чувство е, че той искаше да откри на терена още веднъж насладата от играта, която като че ли му се беше изплъзнала. И мисля, че ги намира тук, в Рома. Той откри треньор, който го схваща, аудитория, която го обича, и пространство на терена, в което да бъде водач със своите качества, да бъде персона на терена ", сподели Жозе Моуриньо в типичния си жанр на влъхва, представен от телевизия " Скай Спортс Италия ".

" Дибала е ужасно момче. Има качества да играе за най-големите клубове на света, само че откри насладата от играта тук. Дадох му безспорна независимост да влезе довечера и той можеше да напусне терена даже две минути по-късно, в случай че не се е чувствал подготвен. Но той игра 30 минути в допълнение време, преди този момент 25 минути постоянно и приключи на високо равнище ", не стопира да го хвали Моуриньо.

Самият футболист също се изрече ласкаво за треньора си и непосредствено удостовери, че Моуриньо му оказва помощ да се върне в най-хубавото си положение.

„ Мисля, че всеки познава Моуриньо, неговата история, какво е направил в Европа и във всеки клуб, в който е работил. Смятам, че има с какво да се гордее от извоюваното, нали по този начин? Неговият нрав те подхранва. Той знаеше, че мачът може да приключи по този метод и ни накара да дадем освен това. Той промени тактическата система, започнахме да играем по-добре и доминирахме в продълженията, с цел да си подсигуряваме успеха, споделя още аржентинският воин на домакините “.

" Всички желаеме да спечелим, което е най-важното нещо. Имаме треньор с необикновен нрав. Той ни сподели, че мачът ще бъде подобен и беше безусловно прав. Този тим на Рома завоюва Лигата на конференциите през предишния сезон, тъй че те знаят какво е належащо. Сега се надяваме да стигнем до дъно и в Лига Европа ", приключи футболистът.

BIG GAME PLAYER.
— UEFA Europa League (@EuropaLeague)
 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР