Мениджърът на националния отбор по футбол на Уелс Роб Пейдж

...
Мениджърът на националния отбор по футбол на Уелс Роб Пейдж
Коментари Харесай

Роб Пейдж: Гарет Бейл ме изненада

Мениджърът на националния тим по футбол на Уелс Роб Пейдж се изрече ласкаво за метода, по който Гарет Бейл играе за възрастта си и носи мъдростта, която обезпечи на тима равенството против Съединени американски щати в първия мач на Световното състезание в Катар.

Отборът, който играе на първия си Мондиал от 1958 година насам, претърпя извънредно първо полувреме, преди Бейл да вкара от дузпа за 1:1 в 82-ата минута.

" Дадохме повече пространство на Гарет. Той към момента може да играе необятно, само че аз обичам да му давам свободата да влиза напред. Той е добър в намирането на тези пространства, много умел е и употребява цялата си мъдрост, с цел да завоюва дузпата. Гарет е образован, слага се на тези позиции в наказателното поле, бранителите се ангажират с него и в случай че не намерят верния метод, това може да бъде нарушаване ", разяснява Пейдж.

33-годишният Бейл оказа помощ на Лос Анджелис да завоюва Купата на МЛС този сезон, само че към момента не е изиграл цялостен мач за тима на Мейджър Лийг Сокър и влезе в Световното състезание, откакто има единствено 28 минути футбол от септември насам.

" Независимо от това, което прави на клубно равнище, той съумява да облече фланелката на Уелс и да направи осъществявания, които изненадват хората. И сигурно ме изненада през днешния ден ", добави Пейдж, представен от " Ройтерс ".

" Попитах го към 75-ата минута: " Добре ли си да продължиш? И той сподели: " Да, добре съм. " А след края на мача ми сподели: " Ето за какво споделих, че съм добре ". Той е доста умел и интелигентен ", добави мениджърът.

" Изоставахме с един гол против добър тим като Съединени американски щати, само че по-късно показахме темперамент. Чест прави на момчетата, че се върнаха в мача и взеха точката ", сподели още Роб Пейдж.

" Когато получихме дузпата, знаехме кой ще я бие, един милион %. Той в никакъв случай не би ни е разочаровал, нали? Всичко е поради Бейл и е вярно ", добави той.

Уелс завоюва първата си точка на Световното състезание от последното си присъединяване през 1958 години.

" Бяха дълги 64 години, само че чакането си заслужаваше. Да видя Червената стена (привържениците на Уелс) да честват беше необикновено ", съобщи разгорещено Пейжд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР