Мениджърът на националния отбор на Уелс Роб Пейдж заяви, че

...
Мениджърът на националния отбор на Уелс Роб Пейдж заяви, че
Коментари Харесай

Роб Пейдж: Гарет Бейл избра правилния момент да спре с футбола

Мениджърът на националния тим на Уелс Роб Пейдж съобщи, че капитанът и голмайстор на отбора Гарет Бейл е избрал подобаващия миг, с цел да постави завършек на кариерата си. В понеделник 33-годишният Бейл разгласи, че приключа кариерата си както в националния тим, по този начин и на клубно равнище. За последно той игра на Световното състезание в Катар, където Уелс завоюва една точка против Съединени американски щати и записа първото си присъединяване на Мондиал от 1958 година насам. Бейл вкара единствения гол за " драконите " в Катар и приключва кариерата си в националния отбор с 41 попадения в 111 срещи. 

" Гарет ми писа, с цел да ми каже, че би трябвало да приказваме. Знаех, че е нещо значимо, само че когато той ми заяви решението си, не бях изцяло сюрпризиран. Казах му, че мисля, че постъпва вярно. Той към този момент има гол на международно, завоюва всичко на клубно равнище и имаше изумителна кариера за националния тим ", съобщи Пейдж пред радио " ББС Уелс ". 

Селекционерът разкри, че е считал да разчита на Бейл в започващите през март квалификации за Евро 2024, само че в този момент проектите му ще се променят. " Емоциите в мен са смесени. От една страна съм разчувствуван, че се отваря място за млади играчи като Бренан Джонсън, който може да се трансформира в новия Гарет Бейл. Но въпреки това съм печален, тъй като повече няма да забележим Бейл с екипа на националния тим. Надявам се, че той ще остане покрай тима под някаква форма. Ще приказваме с него след няколко седмици. Сега той би трябвало да се настрои към естествения живот, само че считам, че той може да извършва роля, сходна на тази на Тиери Анри в националния тим на Белгия. Сигурен съм, че всички в Уелската футболна асоциация се надяват да запазим Гарет по някакъв метод ", приключи Пейдж.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР