Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо завърши втория си сезон

...
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо завърши втория си сезон
Коментари Харесай

Моуриньо похарчи 165 милиона, но завърши сезона без отличие

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо приключи втория си сезон отпред на тима без извоювано отличие. Португалският експерт похарчи 165 милиона евро за нови попълнения през предишното лято.

През предишния сезон Моуриньо съумя да изведе Манчестър Юнайтед до два трофея. Отборът завоюва Купата на Лигата и Лига Европа през 2017 година.

Манчестър Юнайтед имаше опция да приключи сегашния сезон с успех за Купата на Англия, само че загуби финала от Челси с 0:1.

Така Манчестър Юнайтед приключи сезона със изгубен край, второ място във Висшата лига зад водача Манчестър Сити, отпадане на осминафиналната фаза на Шампионската лига от Севиля и елиминация на четвъртфинала за Купата на Лигата от втородивизионния Бристъл Сити. „ Червените дяволи “ също по този начин изгубиха Суперкупата на Европа от Реал Мадрид.

В същото време Манчестър Юнайтед похарчи 85 милиона евро за Лукаку, 45 милиона евро за Неманя Матич, 35 милиона за Виктор Линдельоф и 35 милиона евро през януари за Алексис Санчес. „ Червените дяволи “ вложиха 165 милиона евро за нови попълнения, а в това време в клуба постъпиха едвам 11 милиона от продажбата на Аднан Янузай в Реал Сосиедад за 8 милиона евро и отдаването чартърен на Перейра във Валенсия за сумата от 3 милионаа евро.

Без никакво подозрение Алексис Санчес и Виктор Линдельоф не съумяха да изпълнят упованията. Чилиецът дойде в Манчестър, откакто означи 38 гола и направи 24 асистенции в Арсенал през предишния сезон. Откакто дойде на „ Олд Трафорд “, Санчес е отбелязал 3 гола и има 5 асистенции в 17 мача. В същото време Линдельоф взе присъединяване в едвам 26 от 50-те мача на Манчестър Юнайтед през сезона. Шведът не съумя да се наложи в титулярния състав на Жозе Моуриньо и е употребен най-вече за периферните мачове на тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР