Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че настоящият отбор

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че настоящият отбор
Коментари Харесай

Гуардиола: Този отбор на Ливърпул е един от най-добрите

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола съобщи, че актуалният тим на Ливърпул е един от най-хубавите, против който той се е изправял в треньорската си кариера до момента.

Двата отбора водят страхотна борба за купата във Висшата лига, като всичко ще бъде решено в последния кръг от сезона идната неделя.

Ливърпул има 94 точки и задатък от 2 точки на върха на класирането, само че Сити е с мач по-малко, който ще изиграе против Лестър на "Етихад " довечера и при триумф ще оглави подреждането.

"В кариерата ми като управител съм срещал изключителни тимове. За два от тях мога на възкликна: "Уау ". Единият е Барселона на Луис Енрике (спечелил требъл през сезон 2014/2015) с Неймар, (Лионел) Меси и (Луис) Суарес в офанзива. Другият е актуалният отбор на Ливърпул. Тава са двата най-хубави тима, против които съм се изправял като треньор ", съобщи Гуардиола.

Манчестър Сити завоюва изрично купата през предишния сезон с актив от 100 точки, с 19 повече от втория Манчестър Юнайтед.

През актуалната акция Ливърпул игра извънредно решително и с огромно неизменност, като през януари имаше задатък от 7 точки пред първенците, само че те бяха стопени след серия от 12 следващи победи на Сити от февруари насам.

"Когато изоставахме със 7 точки, доста хора си споделили, че всичко е решено. Но ние продължихме, не се предадохме. Свършихме си работата и всичко е в наши ръце., През предходната година също направихме мощна пролет, само че този път разликата пристигна от Ливърпул. Вярно е, че постигнахме доста, само че всичко ще има смисъл, единствено в случай че вдигнем трофея в неделя ", сподели Гуардиола.

В кариерата си испанецът е водил Барселона и Байерн Мюнхен, само че счита, че британското състезание е най-трудното за продобиване.

"Тук без подозрение е най-тежко поради качествата на противниците. Невероятно е. След толкоз битка разликата е толкоз дребна. В неделя единият ще ликува с купата, а другият ще се прибере печален у дома ", сподели още Гуардиола./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР