Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола очаква трудно изпитание срещу

...
Мениджърът на Манчестър сити Пеп Гуардиола очаква трудно изпитание срещу
Коментари Харесай

Гуардиола очаква горд и силен "Юнайтед" в дербито на Манчестър

Мениджърът на " Манчестър сити " Пеп Гуардиола чака мъчно тестване против градския противник " Манчестър юнайтед ". Двата тима се изправят един против различен на " Олд трафорд " в сряда от 22.00 часа в дуел с основно значение в борбата за купата.

След впечатляващия и изпълнен с върхове старт под управлението на Оле Гунар Солскяр " Юнайтед " изпадна в рецесия и загуби шест от последните си осем мача във всички шампионати. В неделя " алените дяволи " понесоха тежък удар по упоритостите си за място в топ 4, откакто бяха разгромени с 0:4 от " Евертън ".

В същото време " Сити " се намира в серия от 10 следващи победи във Висшата лига. " Гражданите " са все по-близо до това да станат първият тим от 10 години, който съумява да отбрани купата в Англия. За последно това направи " Юнайтед " през 2009 година

Въпреки моментното положение на двата тима Гуардиола e уверен, че мачът няма да е протоколен за неговия тим.

Pep Guardiola: "I'm close to Solskjær. I understand his position fully. He needs time, but he doesn't have it. I'm with him. I support him. Honestly. " #mulive [vg]
— utdreport (@utdreport) 23 април 2019 година

" Очаквам на следващия ден на терена да излезе най-хубавият " Юнайтед ". Те имат горделивост. Футболистите постоянно са горди и желаят да покажат най-хубавото от себе си. Точно това ще се случи на следващия ден ", сподели испанецът на конференцията преди дербито.

" Ще се подготвим по метода, по който постоянно го вършим - ще изучим техните мощни и слаби страни и ще опитаме да спечелим, добави мениджърът на " Сити ".

Попитан дали се тормози от тежката загуба на " Юнайтед " против " Евертън, Гуардиола съобщи: " Малко. Но въпреки това в случай че бяха постигнали по-добър резултат, увереността им щеше да е по-голяма. "

" Това е дерби. Всеки път, когато играем с " Юнайтед ", е доста особено. В този мач всеки футболист дава най-хубавото от себе си - за клуба и за почитателите ", сподели още испанският треньор.

Гуардиола показа, че " Олд трафорд " към този момент не е толкоз мъчно за посещение място, както е било за " Сити " в предишното. " Гражданите " нямаха нито една победа като посетител в дербито на Манчестър сред 1974 и 2008 година, само че завоюва пет от последните си седем визити в дома на градския противник.

" Не си върша теории на база на това, което се е случило в предишното. Всеки мач е изцяло друг. Но е реалност, че нашият клуб израсна доста в последното десетилетие и към този момент не е толкоз ужасно да гостуваме там. Преди може би беше по-трудно. Но с футболистите, които са били в " Сити " в последните 10 години, вършат обстановката по-равностойна ", сподели Гуардиола.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР