Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че алжирският национал

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че алжирският национал
Коментари Харесай

Пеп: Марез ще почива, Хазенхютъл е един от най-добрите

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола съобщи, че алжирският национал Рияд Марез няма да бъде включен в групата за утрешното посещение на отбора на Саутхямптън. Марез се върна през вчерашния ден в лагера на Сити откакто отборът му отпадна от шампионата за Купата на Африканските народи, само че ще получи една седмица спомагателна отмора и няма да бъде форсиран във Висшата лига, добави треньорът на днешната конференция.

30-годишният Марез, който е и капитан на Алжир, пропусна дузпа при провалянето с 1:3 от Кот д`Ивоар и по този начин настоящите първенци напущат шампионата още в груповата фаза в Камерун.

"Той получава отмора през идната седмица. Решението е на мен, на лекарите и на целия щаб, че след Купата на Африка той има една седмица да се възвърне и по-късно може да се върне към тренировките с тима след още седмица ", сподели Гуардиола на конференцията.

Испанският треньор добави в групата Нейтън Аке, само че украинският национал Олександър Зинченко ще отсъства.

Ман Сити, който води в таблицата с 56 точки, не е губил точка от провалянето с 0:2 през октомври от Кристъл Палас и гледа към 13-ата си поредна победа, когато гостуват на следващия ден на южния бряг.

Воденият от Ралф Хазенхютъл тим на Саутхямптън, който направи нулево тъждество с първенците по-рано през сезона, имат едвам пет победи от началото на шампионата. Въпреки това Гуардиола похвали утрешния си противник.

"Tе имат най-хубавият реализатор на свободни удари в света, което е сериозен плюс, сподели Гуардиола, акцентирайки халфа Джеймс Уорд-Праус. "Това е доста значим миг. Класата, която имат се добавя от управител, който е доста ловък във воденето на мач. Може би този човек е един от най-хубавите на своя пост във Висшата лига. Там постоянно се играе мъчно. Нашите играчи ще имат необикновено предизвикателство на следващия ден ", приключи някогашният ментор на Барса и Байерн Мюнхен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР