Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще получи предложение да

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще получи предложение да
Коментари Харесай

Интересно: Предлагат на Гуардиола да поеме Нидерландия

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще получи предложение да застане отпред на националния тим на Нидерландия, когато реши да напусне британския първенец. Нидерландската футболна федерация изготвя проект, с който да убеди наставника на „ жителите “, че би трябвало да реализира фантазията си да стане народен селекционер. 51-годишният Гуардиола има контракт със Сити, който изтича през лятото на 2023 година.

От „ Етихад “ се надяват каталунецът да бъде да удължи престоя си в Манчестър и след този интервал, само че „ Mirror “ твърди, че опцията Гуардиола да напусне „ жителите “ след приключването на контракта му е напълно действителна.

Пеп е представляван от брат си Пере, който неотдавна стана част от авторитетната нидерландска мениджърска организация SEG. Самият Гуардиола пък не крие, че таи упоритост да ръководи народен тим в бъдеще.

А вероятността да поеме страната на своя наставник Йохан Кройф би била страхотна опция за него, като се има поради, че брилянтният тим на Нидерландия от 70-те години на предишния век показа „ Тоталния Футбол “ на света.

EXCLUSIVE: Pep Guardiola to be offered Holland job when he decides to leave Man City |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Кройф беше ментор на Гуардиола в Барселона, а по-късно самият Пеп застана отпред на „ каталунците “, където реализира редица триумфи, повлияни точно от концепциите на великия нидерландец.

„ Лалетата “ се обърнаха към 70-годишния Луис ван Гаал за трети път, откакто уволниха Франк де Бур през лятото след разочароващото европейско състезание. Бившият ментор на Манчестър Юнайтед също беше отпред на Гуардиола в Барселона в продължение на три сезона, откакто пое поста от Боби Робсън.

Ван Гаал се върна от пенсия, с цел да изведе Нидерландия на идното Световно състезание в края на тази година, само че се чака да се отдръпна дефинитивно след шампионата. На Гуардиола пък ще му остават единствено шест месеца от това да стане свободен сътрудник.

Той кара шестия си сезон в Сити и е на път да завоюва четвъртата си купа от Висшата лига. Въпреки че притежателите на „ небесно-сините “ имат вяра, че Гуардиола ще остане на „ Етихад “ и след лятото на 2023 година, едно от имената, които се спрягат за негов заместител, е старши треньорът на Аякс Ерик загар Хаг, който отговаряше за аварийния тим на Байерн, когато Гуардиола работеше в Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР