Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола похвали съвременните футболисти за

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола похвали съвременните футболисти за
Коментари Харесай

Гуардиола похвали професионализма на съвременните футболисти

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола похвали актуалните футболисти за техния професионализъм. Според експерта играчите съблюдават режим даже и когато са на отмора, с цел да са конкурентноспособни на останалите футболисти в отбора.

“В наши дни играчите са толкоз професионални. Дори и да са на отмора, те се грижат за себе си доста добре. Знаят, че се състезават освен на открито, само че и в съблекалнята - те би трябвало да се борят за мястото си в отбора. Точно по тази причина са толкоз професионални. Миналия сезон множеството ни футболисти имаха единствено една седмица, с цел да се приготвят за Къмюнити Шийлд, само че играха. В наши дни можеш да се довериш на играчите.

A word from the boss...

#mancity pic.twitter.com/nIpAXU9ClK
— Manchester City (@ManCity) August 6, 2019 Повечето играчи имат три седмици отмора - това е задоволително. Когато аз бях футболист, в ранните години подготовката беше необикновено тежка. Тя протичаше 6-7 седмици. Ние осъзнахме, че в този момент играчите могат да доближат най-високото си равнище на физическа подготовка, като това не става още първоначално, а малко по малко. Футболът не е физическото положение. Той е разбирането за това по какъв начин желаеме да играем на терена. Това прави разликата”, разяснява Гуардиола пред клубния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР