Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не смята, че неговият

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не смята, че неговият
Коментари Харесай

Пеп: Няма как да се сравняваме с Барселона, спечелили сме само един трофей

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не счита, че неговият отбор може да се съпоставя с тима на Барселона, който под управлението на испанеца завоюва два пъти Шампионската лига и подвигна още една дузина титли. Сити към този момент подвигна Купата на Лигата и е напълно близо то купата в Премиър лийг, само че Пеп акцентира, че " жителите " са едвам при започване на пътя и би трябвало дълги години да бъдат на върха, с цел да могат да се съпоставят с каталунците.

Запитан дали Манчестър Сити може да бъде сравняван с оня тим на Барселона, Гуардиола отговори: " Не. Това са изцяло разнообразни играчи. Играчи, които са спечелили доста. Ние към момента сме на кота нула. Вече можем да кажем, че спечелихме един трофей, само че това е несравнимо. Не е добре за нас да бъдем сравнявани с този тим, който господства през последните 10, 15 или 20 години с разнообразни треньори и разнообразни футболисти. Всеки сезон те печелиха доста неща, е ние към този момент имаме единствено един трофей. За да се достигнеш този вид тимове, би трябвало да си на върха дълго време, доста години. Ние имаме един трофей, това е всичко.

Близо сме до това да спечелим Премиър лийг. Няма за какво да неистина и да споделям, че не сме. Трябват ни още четири мача. Най-важното е, че всичко е в наши ръце. Почти сме на 1/4-финал и съвсем сме спечелили купата. Реалността обаче е такава, че към момента не сме го създали и по тази причина би трябвало да бъдем спокойни. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР