Мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса днес ще бъде изслушан

...
Мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса днес ще бъде изслушан
Коментари Харесай

Задвижва се най-голямото дело във френския футбол, в което Биелса съди Лил за 19 милиона

Мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса през днешния ден ще бъде изслушан от съда в Лил чрез видеовръзка. Заседанието задвижва делото, което аржентинецът заведе още преди две години и половина, откакто бе уволнен от Лил. Биелса упорства, че договорът му е бил преустановен непозволено и упорства за обезщетение в размер на 19 милиона евро, което френският клуб да му изплати.

Делото е най-голямото в историята на френския футбол, въпреки че възможното обезщетение, в случай че Биелса се пребори за него, ще бъде второ по мащабите на своите размери след 22-та милиона, които Лоран Блан получи преди години от Пари Сен Жермен.

Биелса през днешния ден ще приказва към 20 минути пред съда, само че крайното решение ще стане известно едвам след към три месеца, настояват месните медии.

Казусът се усложнява от обстоятелството, че Биелса има два подписани контракта с Лил. Според първия експертът би трябвало да получи цялата си заплата до края на двугодишния си договор, без значение от аргументите за предварителното му преустановяване. Във втория, на който се базира клубът, няма такава уговорка. Освен това от Лил упорстват, че уволнението на Биелса е подбудено от съществени негови нарушавания, тъй като той е отказвал да се преценява с тогавашното управление и обществено е проявявал неуважението си към него.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР