Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че да се изправи

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че да се изправи
Коментари Харесай

Клоп: Загубата на Сити няма да се отрази на битката за титлата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп показа, че да се изправи против Реал Мадрид на финала в Шампионската лига е като орис, откакто двата тима спориха за трофея през 2018 година

“Когато загубихме този край, идеалната обстановка е да играе още веднъж против Реал Мадрид. Изглежда това е нашата съдба”, съобщи германецът.

Той разяснява трагичната победа на Реал против Манчестър Сити на полуфиналите:

“Беше необичайно и Сити нямаше шанс, само че това, което направи Реал беше необикновено. Те се оправиха с ПСЖ, Челси и Сити. Ако отстраниш тези три тима, несъмнено заслужаваш да си на финала. Ще бъде ужасно.”

Според Клоп отпадането от Шампионската лига няма съществено да се отрази на борбата за купата в Англия: “Това беше огромен удар за тях. Имал съм сходни вечери. Следващата заран не е прелестно, само че идва миг, когато би трябвало да се концентрираш. Те ще бъдат подготвени за Нюкасъл в неделя.”

Наставникът разяснява и идния дуел против Тотнъм. Утре Ливърпул приема “шпорите” и могат още веднъж да се изкачат на върха на класирането, защото Манчестър Сити играе в неделя. Той разкри, че Роберто Фирмино е подготвен да възобнови тренировки, само че не е ясно дали ще е на линия за мача с Тотнъм.

“Ще бъде голям тест. Хората извън ще кажат, че ще бъде мъчно за Ливърпул и ние мислим по този начин. Тотнъм има доста качества. Тях не ги притесняма да не държат доста топката при гостувания, компактни са играят на контраатаки. Имат невероятна скорост в офанзива. Хари Кейн, какъв състезател, имат сляпо съгласие в офанзива. Това евентуално е най-голямото предизвикателство за запазване, което сме срещали отдавна. Трябва да намерим метод да сме спокойни, доколкото е допустимо. Не беше лесна задача да играем с Нюкасъл сред двата мача с Виляреал. Сега имаме един спомагателен ден за подготовка и се усеща като седмица почивка”, разяснява Клоп.

Германецът се съгласи с почитателите на Ливърпул, които показаха възмущението си от разпределението на УЕФА на билетите за финала на Шампионската лига, който ще се състои на “Стад дьо Франс” в Париж:

“Не мога да съм по-благодарен на нашите почитатели. Надявам се, че всички по някакъв метод стигнат до Париж и основат невероятна атмосфера. Вярно ли, че ние ще получим 20 000 билета, Реал също, а има 75 000 места? Къде отиват останалите 35 000? Мисля, че Париж е място, където може да отидеш и без да имаш билет и да се наслаждаваш.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР