Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че срещата с Манчестър

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че срещата с Манчестър
Коментари Харесай

Клоп: Интересувам се от един отбор да спечели титлата - Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп счита, че срещата с Манчестър Сити на „ Етихад” е „ най-трудният мач в света на футбола”. Шампионът на Премиър лийг излиза за най-големия си тест в отбраната на купата си, гостувайки на отбора, воден от Хосеп Гуардиола, откакто Ливърпул е непобеден в осем следващи мача във всички съревнования.

Лидерът в лигата Ливърпул има пет точки задатък пред Сити, който е с мач по-малко, а мачът се явява основен в борбата сред двата тима за купата на Англия. Само един от последните 10 мача сред двата клуба е извоюван от госта в дадената среща, като Клоп призна, че е изцяло наясно с качествата на „ гражданите”.

„ Това е доста тежък мач, уповавам се и за двата тима. Много неща са разнообразни тази година и нищо не може да бъде сравнявано с предходната година или преди този момент. Наслаждавам се на тези срещи, подготовката за мачовете, само че това не го прави елементарно. Наистина ни чака тежко предизвикателство”, разяснява Клоп.

На въпрос, обвързван с това да играе оттатък дома на тима си, Клоп отговори: „ Обичаме да играем на стадиона си. Това е нашият дом и прави разликата, само че не мисля, че гостуването ще направи разлика за метода на нашия тим. Не желаеме да играем преобладаващо в офанзива вкъщи, а когато гостуваме да се пазиме надълбоко. Загубихме там последната година, само че не е мач, който може да бъде сравняван с другите мачове, тъй като три дни преди този момент станахме първенци на Англия и това беше особено за нас”, анонсира Клоп.

„ Не е значимо дали играем вкъщи или посетител, тъй като следваме нашия проект. Трябва да сме смели, да играем футбол и да се пазиме с всичко, което можем. Тогава имаме късмет. Ще бъде мъчно, защото това е най-трудният мач в света на футбола”, призна германецът.

„ Всеки сезон стартираме всички тимове с нула точки и имаме идентични шансове. Терминът „ надпреварване с два коня” в никакъв случай не го употребявам и не съм мислил. Интересувам се единствено от „ един кон” и това сме ние. Челси, Тотнъм, Арсенал и Лестър са в действителност положителни. Евертън също. Може и да не помня някой. Манчестър Юнайтед, хората пишат прекомерно рано за тях такива неща, само че най-после ще бъдат, където би трябвало. Борим се и за Шампионска лига, където тимовете са доста равни. Не знам обаче кой ще е „ кон №1” най-после на годината”, подчертава още Юрген Клоп.

Мачът е идната неделя от 18,30 часа българско време и ще може да го гледате онлайн по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Клоп разяснява и Роберто Фирмино, който е раздиран от рецензии поради неналичието на голове от него. Бразилецът има единствено едно попадение тази година и бе запаса в последния мач за клуба в Шампионска лига против Аталанта на Диого Жота, който осъществя три гола във вратата на италианците.

„ Не е нужно да споделям и дума за Божи Фирмино и това какъв брой тъкмо значим е той за нас. Нямам време за губене по тази тематика. Той е човек, който прави разликата. Не мога да оказа помощ на хората, които не виждат качествата му”, приказва още Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР