Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се опита да обясни слабото

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се опита да обясни слабото
Коментари Харесай

Клоп: Сега плащаме сметката за миналия сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се опита да изясни слабото показване на мърсисайдци през този сезон. Според него това е отражение на тежкия предходен сезон. Германецът добави, че доста мъчно отборът ще успее да влезе в топ 4. 

“Класиране за Шампионската лига е извънредно значимо за нас, само че ще бъде извънредно мъчно. Хората са дребна капризни, тъй като множеството години се класираме относително рано. Тази година ще се взема решение късно. Имаме много да наваксваме, само че знаем какво би трябвало да създадем ”, разяснява Клоп пред “Билд ”.

Миналия сезон Ливърпул завоюва Купата на Лигата и ФА Къп, бори се за купата с Манчестър Сити до последния кръг и игра край в Шампионската лига. Според мениджърат това се отразява на представянето на тима. “Трябваше да платим сметката за предходната година, която беше извънредно натоварена. След това подготовката беше сложна: дребна отмора, пътешестване до Азия, травми първоначално ”, изясни германецът.

“А играем в много положително състезание. Няма значение какви проблеми имаш, би трябвало да са си на равнище незабавно. След това се стабилизирахме, само че в този момент още веднъж имаме проблеми с травми. Диого Жота още не се е върнал, а Луис Диас още веднъж е с контузия. Не търсим извинения, би трябвало да се преборим ”, добави той.

Клоп показа, че не го тормозят мненията за бъдещето му на фона на неувереното показване на мърсисайдци този сезон: “Това е човешка реакция и изцяло обикновено. Въобще не ме тормози. Когато времената са положителни, нещата се преувеличават. В неприятни моменти е противоположното. Нямам проблеми с това. Ако смятах, че нещата се развиват в неверна посока, щях да напусна. Наясно съм, че това е временен интервал. Затова се разбрахме да остана и изведа клубъ към дълготрайните цели ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР