Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е действал нетипично

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е действал нетипично
Коментари Харесай

Клоп за Мане: Да го пусна в игра май не беше най-лошата ми идея

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е работил нетипично за себе си по отношение на Садио Мане, който изненадващо стартира титуляр при безапелационната победа с 4:1 над Уест Хем във Висшата лига. Германецът съобщи, че нормално не прави сходни неща с играчи, създали единствено 2 тренировки след дълго неявяване поради травма.

Сенегалският нападател обаче незабавно показва въздействието си върху „ червените”, като приключи дуела с 2 асистенции. Естествено, малко след втората 25-годишният състезател бе сменен.

„ Имахме доста малко сложни решения, които да вземем. Да пусна Садио Мане като титуляр след травмата му и след две тренировки дружно с тима – това в никакъв случай не съм го правил, в случай че би трябвало да бъда почтен. Очевидно не беше и най-лошата концепция, която главата ми е раждала”, съобщи Клоп.

„ Променихме системата и през вчерашния ден за първи път опитахме 4-4-2, което изначало изглеждаше може би офанзивна сграда, само че концепцията ни беше друга. Искахме да играем по-дълбоко, да бъдем по-компактни, а в това време да използваме пространствата си за контраофанзива.”

„ Реших да пусна Мане в действителност единствено след една подготовка, нищо че през вчерашния ден той също тренира. Садио е състезател, чиято форма идва естествено, той е една дребна машина. В началото беше малко стегнат, само че след това незабавно се усети, че се любува на интензивността в мача.”

Колкото до това дали тимът му е подготвен да отвърне на рецензиите след разгрома против Тотнъм, Клоп съобщи: „ Не чета какво пишете вие, медиите, тъй като то няма никакъв смисъл. Ако играем зле, аз ще го знам доста преди вас. В Лондон ние не бяхме на равнище. Това не биваше да се случва, не се е случвало прекомерно постоянно с моите тимове, само че отговорността по този начин или другояче е моя. За 5 или 10 минути след края на мачовете имам правото да бъда сърдит. След Тотнъм бях сърдит и на идната заран, тъй че си поговорихме с момчета. Така се вършат нещата, а не се винят обособени играчи.”

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР