Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смята, че на Рома

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смята, че на Рома
Коментари Харесай

Клоп: В Рим сме, за да сбъднем своята мечта

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не счита, че на Рома ще бъде елементарно да заличи пасива от 2:5 от първия мач на " Анфийлд " в идния в сряда реванш от полуфиналите на Шампионската лига.
Италианците към този момент направиха сходен героизъм, като завоюваха с 3:0 против Барселона на четвъртфиналите, откакто бяха изгубили с 1:4 в първия мач.

" Тук сме, с цел да се борим за своята фантазия и да заслужим място на финала. Имаме добър задатък и за нас това е голям късмет. След като допуснахме двата гола в първия мач, някои си помислиха, че сме изгубили. Но това не е по този начин. Това въпреки всичко беше единствено първия мач. Сега доста хора може да считат, че Рома просто би трябвало да завоюва с 3:0, само че това е много сериозен резултат. Искам да припомня, че и ние ще бъдем на терена, няма да седим в съблекалнята. Желанието на всеки е да играе в мач с огромен залог за нещо значимо ", сподели Клоп.

" Ако Рома завоюва с 3:0 или с повече, тогава ще ги поздравя за класирането на финала. Не мисля, че можем да бъдем считани за любимци, макар че ме мога да кажа, че сме в неприятна обстановка. Рома не е позволил гол в Шампионската лига като хазаин през сезона. А ние пък нямаме нито една загуба. Ако тези две трендове се запазят, то ние ще играем на финала ", добави той.

Клоп напомни и за триумфа на Ливърпул на финала на шампионата за купата на Европейските първенци точно в Рим против Рома през 1984 година, въпреки че призна, че този резултат е без значение.

" Ливърпул има прелестни мемоари от Рим, само че всички от клуба сме наясно, че би ни помогнало това, че нашите дядовци са печелили тук. Предстои ни дуел на един прелестен стадион, в един превъзходен град, против един доста мощен противник. Ако в действителност искаш да спечелиш, би трябвало да бъдеш наясно какво можеш да загубиш. Трябва да бъдеш самоуверен ", сподели германецът.
Шампионска Лига 1/2 кръг, сряда 2 май  Рома 21:45предстои  Ливърпул

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР