Мениджърът на Челси Маурицио Сари направи интересно изказване, като заяви,

...
Мениджърът на Челси Маурицио Сари направи интересно изказване, като заяви,
Коментари Харесай

Сари се изцепи: Карабао Къп е по-силен турнир от Шампионската лига

Мениджърът на Челси Маурицио Сари направи забавно изявление, като съобщи, че шампионатът за Купата на Лигата в Англия е по-силен от Шампионската лига. „ Сините” от Лондон не престават ожесточената битка за класиране в Топ 4 в Англия, което би им осигурило място в най-комерсиалния клубен шампионат в света.

Тази вечер Челси срещат отбора на Бърнли, а победа би осигурила на отбора съществено преимущество пред останалите съперници. Лондончани също могат да намерят място в Шампионската лига следващата година, в случай че завоюват Лига Европа.

„ Висшата лига е в действителност сложна. За да стигнеш до край в шампионата за Купата на Лигата би трябвало да играеш против тимове като Ливърпул, Тотнъм и най-после срещаш Манчестър Сити. По-лесно бе да стигнем край в Шампионска лига”, разяснява Маурицио Сари.

„ Мисля, че доста хора придават прекалено много значимост на Шампионската лига. Разбира се, това е значима конкуренция за клубовете, само че е шампионат с директна елиминация. Понякога имаш потребност топката да срещне гредата и да влезе в мрежата, различен път да се отбие от нея и да не влезе, с цел да се класираш или да те отстраняват.”

„ Ясно е, че това най-важният шампионат за клубовете в Европа, само че това е конкуренция, в която имаш потребност и от късмет”, сподели още италианският експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР