Мениджърът на Челси Франк Лампард се е опитал да привлече

...
Мениджърът на Челси Франк Лампард се е опитал да привлече
Коментари Харесай

Как Лампард убедил Вернер за Челси и какво е казал Клоп на нападателя

Мениджърът на Челси Франк Лампард се е опитал да притегли голмайстора на Република България (Лайпциг) Тимо Вернер още през януарския трансферен прозорец. Тогава обаче германецът не е показал интерес, защото не е желал да напуща клуба си по средата на сезона. Бившият халф обаче не се е отказал и месец по-късно, през февруари, е пътувал до Германия дружно със спортния шеф на лондончани Петер Чех, с цел да се срещне с Вернер и неговият сътрудник.

По това време към момента желанията на Вернер са били да се причисли към Ливърпул, който бе считан за главен претендент за подписа му. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп също е разговарял персонално с нападателя, само че в последна сметка клубното управление на мърсисайдци се разколеба дали да заплати неговата освобождаващата уговорка. Челси се възползва от това и за момента наподобява, че ще завоюва борбата, в случай че в последния миг от " Анфийлд " въпреки всичко не решат, че би трябвало също да платят сумата, чийто размер е 55 милиона евро.

Според " Дейли Телеграф " Лампард е бил доста безапелационен в метода, по който е уверил Вернер, че нападателят ще има извънредно сериозна роля в един млад и перспективен състав. Освен това титулярното място на Вернер на " Стамфорд Бридж " е несъмнено, до момента в който същото не може да се каже за тима на Ливърпул.

" Таймс " прибавя, че в последните седмици Лампард се е обаждал съвсем всекидневно на Вернер, с цел да го убеди, че би трябвало да направи тази крачка. The Athletic разкрива още един подробност. Според изданието Юрген Клоп е подходил доста правилно и неотдавна също се е обадил на голмайстора, с цел да му каже, че клубът няма да го притегли през това лято, като това решение няма нищо общо с футбола, а е стимулирано само от финансовите условия сега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР