Мениджърът на Брайтън – Роберто Де Дзерби, се очертава като

...
Мениджърът на Брайтън – Роберто Де Дзерби, се очертава като
Коментари Харесай

Ливърпул има готова алтернатива при провал с Шаби Алонсо

Мениджърът на Брайтън – Роберто Де Дзерби, се обрисува като алтернатива №1, в случай че Шаби Алонсо реши да не поеме Ливърпул през лятото, оповестява The Sun. Новият състезателен шеф на „ алените “ Ричард Хюз познава добре боса на Брайтън, откакто е играл в младежките си години против него в Италия, а също по този начин се опита да го докара във към момента сегашния си клуб Борнемут.

Германският отличник Байерн Мюнхен се счита за новия любимец за подписа на Алансо и точно затова от „ Анфийлд “ интензивно преглеждат опцията да назначат 44-годишния Де Дзерби на мястото на напускащия през лятото Юрген Клоп.

Ливърпул следи италианеца още преди той да се причисли към Брайтън през 2022-а година, само че идването на Хюз в Мърсисайд може да се окаже решаващо. Спортният шеф прекара ранните си години в Милано, където татко му работи за локална издателска компания, а Хюз играе за Аталанта, с който се е изправял против Милан на Де Дзерби.

След това Хюз, понастоящем на 44 години, се причисли към екипа на Еди Хау в Борнемут след края на кариерата си през 2014-а година. Хюз се обърна към Де Дзерби в ролята си на механически шеф на „ черешките “, откакто Скот Паркър беше уволнен през август 2022-а година. В същото време обаче Греъм Потър напусна Брайтън и „ чайките “ съумяха да убедят Де Дзерби да застане отпред на тима от „ Амекс Стейдиъм “.

Ако ползата на Ливърпул се конкретизира, то италианецът може да бъде изправен пред сериозна алтернатива. Мениджърът на Манчестър Сити – Хосе Гуардиола, не крие, че вижда сътрудника си от Брайтън като индивида, който може да го размени, когато напусне „ жителите “, до момента в който Барселона също е огромен обожател на Де Дзерби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР