Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че не усеща признаци

...
Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че не усеща признаци
Коментари Харесай

Емери: Целта е Арсенал да бъде в топ 10 на света

Мениджърът на Арсенал Унай Емери съобщи, че не усеща признаци на раздразнителност преди финала на Лига Европа против Челси. Двубоят е от 22 часа българско време в сряда на Олимпийския стадион в азербайджанската столица Баку.

Специалистът може да завоюва своето четвърто отличие във втория по мощ европейски клубен шампионат, който до този миг завоюва три пъти с отбора на Севиля. По-впечатляващото бе, че тези триумфи пристигнаха в следващи години – 2014, 2015 и 2016.

„ Как се усещам ли? Не е елементарно да отговоря. Към момента се усещам добре с тази нова опция, която се открива пред нас и пред мен. В кариерата си може и да спечелвам, може и да изгубвам, само че е значимото да ходя напред. Настройката ми не се променя”, съобщи Емери на конференцията си преди дуела.

„ Не мисля, че отговорността да донеса трофей е единствено моя. Всички тук желаеме да създадем нещо значимо. Този трофей ни предлага подобен късмет. Заслужаваме да играем в този мач. Справихме се добре в шампионата и усещаме, че не сме завършили. Започнахме сезона с две цели – спечелването на Лига Европа и класиране в Шампионската лига през Висшата лига. Утре можем да реализираме и двете. Можем да спечелим трофей и в това време да си осигурим присъединяване в Шампионската лига.”

„ Преди всичко желаеме да се любуваме и да играем с въодушевление. Мисля, че и шампионатът стана доста по-добър. През последните години все огромни тимове участваха във финала. Надявам се за в бъдеще Арсенал и Челси да играят във край на Шампионската лига. Имаме доста положителни футболисти, а някои са измежду най-силните на планетата.”

„ Дали спечелването на Лига Европа ще значи надминаване достиженията на Венгер? Всичко, което той е направил в този клуб, е необикновено. Моят почит към него надвишава всички показа. Той даде на Арсенал доста значими неща с неговото нова футболна просвета. Искам да запазя това и да подобря нещата. Говорихме, когато дойдох в клуба за първи път. Казах му какво желая да дам на Арсенал. Едното е да бъда конкурентен във всяка обстановка. Научих доста от Арсен Венгер като треньор и уважението ни към него е голямо. Искам да оказа помощ на Арсенал да реализира всичко по неговия метод. Едното сигурно е купата в Лига Европа, другото е да продължим да се подобряваме и да намерим най-хубавата позиция на Арсенал в международния футбол. Мисля, че в историята, сегашното и бъдещето Арсенал ще бъде измежду 10-те най-хубави тима в света. Нашата цел е да реализираме това”, сподели още Емери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР