Мениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че резултатът от утрешното

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че резултатът от утрешното
Коментари Харесай

Артета: Дербито с Манчестър Сити няма да реши титлата

Мениджърът на Арсенал Микел Артета счита, че резултатът от утрешното дерби с Манчестър Сити на „ Етихад “ няма да реши борбата за купата в Премиър лийг. „ Топчиите “ имат задатък от пет точки, само че и два мача повече от първенците. Това значи, че в случай че на следващия ден Сити завоюва, към този момент ще държи ориста си в своите ръце. Арсенал е в серия от три следващи равенства, а Сити има 13 победи и три ремита във всички шампионати от началото на февруари, когато бе и последната загуба на „ жителите “ - от Тотнъм.

" От самото начало на сезона знаехме, че Сити и Ливърпул са тимовете, с които би трябвало да се мерим. Те заслужиха всички похвали за представянето си през последните 6-7 години. Искахме да скъсим разликата и в този момент към този момент сме наедно с тях. Знаем, че на „ Етихад “ ще е мъчно, само че ще реши ли този дуел сезона? Не.

Ако спечелим на следващия ден, няма автоматизирано да станем първенци. Това може и да усили възможностите ни, само че при пет оставащи мач към момента ще е доста мъчно. Трите следващи равенства не са демонстрация на нерви, а по-скоро се дължат на някои обстановки в основни моменти, в които не се справихме. Ефективността ни не бе добра. Трябваше да вкараме повече и да допуснем по-малко от леките голове.

В положението на Салиба няма действително усъвършенстване. Все още чакаме и към момента се надяваме, само че измина още една седмица, в която той нямаше опция да тренира с тима. Не знам по кое време ще бъде подготвен. Ще оставя това на докторите. Подготвяме се за този мач без него. Ще гледаме седмица за седмица. Надявам се Джака да може да тренира през днешния ден, само че към момента е под въпрос. Останалите са добре. Вярата е налице. Видях по какъв начин реагираха играчите след мача със Саутхамптън. Всички те се пазят взаимно и в действителност желаят да завоюват, само че би трябвало да са съвършени, с цел да съумеят. Това се изкисва в този миг от сезона.

Работим върху това по какъв начин да се оправим със мощните страни на Сити и по какъв начин да използваме слабостите им. Знаем къде са те ", съобщи Артета. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР