Мениджърът на Арсенал Микел Артета е наясно, че дербито с

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета е наясно, че дербито с
Коментари Харесай

Артета: Това е любимият мач на феновете ни, а сега е още по-специален

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е наясно, че дербито с Тотнъм е особено за ентусиастите на клуба. Този път градският конфликт идва в миг, в който неговият тим е водач в Премиър лийг, а “шпорите ” са единствено на точка зад него.

“Това несъмнено е обичаният мач на нашите почитатели за сезона, а и в този момент е от огромно значение и поради класирането на двата тима и поради упоритостите им. Всички са разчувствани ”, съобщи Артета на постоянната си конференция.

Той призна, че поради ангажираността на много от играчите му с националните им тимове не е останало кой знае какво време за естествени тренировки с всички. “Много от тях се завърнаха едвам през вчерашния ден и имахме малко време да се подготвим за срещата. Но въпреки всичко наподобява, че момчетата са в добра форма ”, изясни Артета.

С разнообразни контузии напоследък бяха Олександър Зинченко, Томас Парти и Киърън Тиърни. Сега испанецът съобщи, че и тримата са част от отбора, само че не конкретизира в какво положение е всеки от тях.

Мениджърът изясни също, че за него е значимо всички да са във форма, тъй като през сезона ще се нуждае от всичките си футболисти. “Колко постоянно даден състезател ще бъде на терена зависи от това в какво физическо и психическо положение е. Имаме потребност от всеки един, тъй като графикът ни е доста претрупан.

Артета засегна и тематиката с Габриел Жезус, който не беше извикан в националния отбор за последния лагер, без значение че се намира в доста мощна форма: “Знам по какъв начин се усещат играчите в такива обстановки. Но знам и по какъв начин можем да използваме това, с цел да извлечем изгода. На Габриел му споделих да одобри това умерено и да се концентрира върху значимите неща, които ни предстоят. Той би трябвало да продължи да прави това, което умее - да играе допустимо най-силно, че даже и по-добре, с цел да направи избора на селекционера на Бразилия още по-труден. ”

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР