Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер призова за драстични промени

...
Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер призова за драстични промени
Коментари Харесай

Венгер: Лудостта на трансферния пазар трябва да спре

Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер прикани за фрапантни промени в метода на осъществяване на трансферния пазар. Според французина това надуване на цените на играчите не може да продължава.

 Топ 15: Най-скъпите летни прехвърляния в Европа досега Обновена
Топ 15: Най-скъпите летни прехвърляния в Европа досега

Вижте тук огромните покупко-продажби

" Нещо би трябвало да се случи. Не за пръв път немският министър председател приказва по тематиката. Смятам, че политически нещо ще се случи в идващите 12 месеца, с цел да контролира трансферния пазар и да ограничи парите, които се дават за привличане на играчи. Трябва да се избере един от двата пътя - да се наложат съществени рестрикции или да се даде цялостна независимост. В момента ситуацията е нещо приблизително сред двете. Това оказва помощ единствено на избрани клубове, които знаят по какъв начин да заобикалят разпоредбите по законен метод. Регулациите би трябвало да бъдат по-ясни и точни или да се даде цялостна независимост и всеки да харчи колкото си желае, стига да има нужните пари. Сегашната обстановка не прави работа ", счита Венгер.

" С увеличението на цените, футболистите стартират да желаят и по-високи хонорари, с цел да преподпишат. Така ще се случва все по-често избрани футболисти да си потеглят като свободни сътрудници след приключването на договорите им. Шефовете ще са сложени в състояние да платят желаните суми или да изтърван даден футболист без пари. Тази година 107 футболисти във Висшата лига са в последната година на договорите си, което се случва за пръв път. Очаквам те да стават от ден на ден. В същото време клубовете желаят големи суми за футболисти от приблизително равнище. Така се стига до обстановката, в която клубът не може да продаде играча, само че в това време и не може да си разреши да го задържи с по-висока заплата и би трябвало да изчака последната година на договора ", добави експертът.

 Топ 5 на най-скъпите прехвърляния във футбола: Неймар води доста на втория
Топ 5 на най-скъпите прехвърляния във футбола: Неймар води доста на втория

Вижте кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР