Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт не е доволен, че някои

...
Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт не е доволен, че някои
Коментари Харесай

Саутгейт недоволен, че проблемите с човешките права ограничават пътуването на фенове за Световното

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт не е удовлетворен, че някои почитатели няма да са в положение да пътуват до Катар за Световното състезание през ноември поради опасения по отношение на проблемите с човешките права в страната. Хомосексуалността е противозаконна в Персийския залив и има много проблеми с правата на дамите, а Катар е подложен на критика, откакто получи семейството на шампионата поради неприятното отношение към задграничните строителни служащи.

" Има проблеми, които евентуално заплашват нашите почитатели, които ще пътуват - правата на дамите и по-специално правата на LGBTQ+ общността ", сподели Саутгейт. " За страдание, посредством полемиките, които имах, не мисля, че някои от тези общности ще тръгнат и това е огромен позор. Ние като тим се застъпваме за приобщаването. Това беше главният мотор на доста от позициите, които заехме през последните няколко години ", добави той. " Би било извънредно да си помислим, че някои от нашите почитатели считат, че не могат да отидат, тъй като се усещат застрашени или се тормозят за сигурността си ", разяснява Саутгейт.

По време на квалификациите за Мондиала, който започва на 21 ноември, футболисти от Норвегия, Нидерландия и Германия проведоха митинги, с цел да подчертаят опасенията си по отношение на проблемите с човешките права в Катар. Саутгейт има вяра, че неговите играчи от Англия също ще се стремят да изразят позицията си по въпроса, само че занапред ще дефинират по какъв начин най-добре да го създадат. " Чувстваме, че Световното състезание е опция да подчертаем някои от тези проблеми и имаме платформа, с цел да можем да създадем това. Трябва да създадем това по виновен метод ", добави той.
 Тухел: Много хора са разтревожени, моите играчи и щаб също Тухел: Много хора са разтревожени, моите играчи и щаб също 20 март | 13:35 97 0  Джон Тери поддържа един от консорциумите, искащи да купят Челси Джон Тери поддържа един от консорциумите, искащи да купят Челси 20 март | 13:30 246 0  Монако - ПСЖ, Меси отвън групата Монако - ПСЖ, Меси отвън групата 20 март | 13:25 848 2  Бивш халф на Реал М беше ударен с мобилен телефон в дербито на Порто Алегре Бивш халф на Реал М беше ударен с мобилен телефон в дербито на Порто Алегре 20 март | 13:23 412 0  Диего Симеоне: Атлетико е в напредък Диего Симеоне: Атлетико е в напредък 20 март | 08:05 1864 0 Виж всички Водещи Новини  Ботев (Враца) 0:2 Пирин (Благоевград), Спас Георгиев наказа някогашния си тим Ботев (Враца) 0:2 Пирин (Благоевград), Спас Георгиев наказа някогашния си тим 20 март | 12:45 4161 24  Монако - ПСЖ, Меси отвън групата Монако - ПСЖ, Меси отвън групата 20 март | 13:25 848 2  Дългоочакваният сезон 2022 във Формула 1 започва през днешния ден Дългоочакваният сезон 2022 във Формула 1 започва през днешния ден 20 март | 06:08 20631 17  Ще се възползва ли ЦСКА - София от грешката на Лудогорец Ще се възползва ли ЦСКА - София от грешката на Лудогорец 20 март | 06:22 15153 187  Славия и Черно море се изправят в завладяващ конфликт Славия и Черно море се изправят в завладяващ конфликт 20 март | 07:03 5893 22 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР