Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на Джуниър

...
Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на Джуниър
Коментари Харесай

Десетокласничка седна в кметския стол на Велинград

„ Мениджър за един ден “ е измежду най-популярните начинания на „ Джуниър ачийвмънт – България “. Тя се организира годишно на територията на 100 страни. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на възпитаници и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с действителната работа в компании и организации от друг вид в границите на един ден.
Организирането на „ Мениджър за един ден ” е в цялостен синхрон с просветителната политика, провеждана от Европейския съюз-образованието да бъде от ден на ден с практическа устременост, с цел да могат младежите да получат същинска подготовка за действителния свят на бизнес връзки.
Днес ученици на СУ „ Васил Левски “ заеха основни позиции- на кмет, заместник- кметове и секретар, като управляваха в границите на един ден общинска администрация. Учениците от 9-ти и 10-ти клас имаха опцията да съпреживеят един работен ден от ръководството на общинска администрация.
Деветокласничката Илияна Гаджева, зае най-отговорния и значим пост в Общината, а точно този на кмета доктор Коев. Виктория Стамова пък прояви интерес към активността на заместник- кмета Светла Томова.
Секретарят на общината Тодор Янков, срещна своя заместител Мариян Халачев със структурата на администрацията.
Учениците на СУ „ Васил Левски “ се срещнаха и с ръководителя на Общински съвет- Велинград, инж. Али Мареков, който ги срещна с работата на локалния парламент.
Мария Петрова от 10-ти клас се показа почтено като кореспондент на вестник „ Темпо “.
Младите мениджъри изрекоха удовлетвореността си от миналия работен ден. Следващата седмица те ще споделят със своите връстници усещанията от работата в общинска администрация.
Община Велинград предизвиква и поддържа начинания свързани с сполучливата бъдеща реализация на младежите и превръщането им във финансово грамотни и обществено виновни бизнес водачи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР