Мениджър в един от най-големите портали за строителство на Балканите

...
Мениджър в един от най-големите портали за строителство на Балканите
Коментари Харесай

Учителка показа бележника си от 7 клас с двойки и заяви: За мен е повод за гордост

Мениджър в един от най-големите портали за строителство на Балканите - Велислава Романова е образец по тази причина по какъв начин човек не би трябвало да се предава и един неприятен интервал не може да дефинира целия му живот.

Романова, чиято предходна работа е преподавател, разгласява фотография на своя бележник от 7 клас и оценките са повече от ниски. Сега, години по-късно, тя споделя какъв брой тежко ѝ е било тогава. Но единствено с цел да покаже, че с воля и труд може да се реализира доста.

" Това е бележникът ми от първия период на 7-ми клас. Повечето хора биха се срамували от тази фотография, само че за мен е мотив за горделивост. Сещам се постоянно за този епизод от живота си-изключена от учебно заведение, с 5 двойки за периода. За мен тогавашната ми класна, " популярен възпитател и човек ", споделяше на родителите на децата от класа, че нищо от мен няма да стане и в случай че е допустимо да се уверят,че децата им не си поддържат връзка с мен, с цел да не ги скапва. Помня възприятието на беззащитност, недоумение, обърканост. Когато всяка крачка и решение са неверни. Помня по какъв начин на 13 години си мислих, че няма смисъл даже да пребивавам. Хубаво е да си спомняме за най-тъмните интервали от живота си, да не се срамим от тях, а да се гордеем от пътя, който сме извървели. ", написа шуменката, която живее в Сърбия.

Нейни познати и консуматори в мрежата я поздравиха за поста.

" Малката ми племенница е в подобен интервал. Имам и възпитаници в такова положение. Но ти още веднъж ме насърчаш, че има вяра. Бъди благослонен с прелестното си семейство! ", написа Сю Ф.

" Този вид споделяния е добре да се включат в тематиките за образования на учители ", показва пък Гергана А.

" Цялата тази система на оценяване и зубрене е тотално сбъркана. Помня, че ми писаха тройка по математика в трети клас! Беше супер скандално, ти си малко дете, което вместо да бъде подтиквано да се развива, бива " оценено " за неуспехите си по позорен метод (съответно посочено с пръст от съучениците си и родителите им). Направо получих контузия и изгубих всякакво предпочитание да схвана и харесам математиката до края на живота си. Друг обвързван въпрос е, че родителите доста подценяваха тогава капацитета на децата си в области, разнообразни от предметите, които беше признато да са влиятелни и смятаха, че оценките са безспорното отражение на уменията и триумфа ти... ", проучва Ния Любомирова.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР