“Мениджър на годината е най-авторитетното бизнес състезание в страната, в

...
“Мениджър на годината е най-авторитетното бизнес състезание в страната, в
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2021: Радослав Кошков, управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово

“Мениджър на годината ” е най-авторитетното бизнес съревнование в страната, в което триумфите на водачите се правят оценка по специфична за състезанието методология. През 2020 година състезанието надскочи обективните трудности и разпростра още повече капацитета си. Създадохме документален филм отдаден на финалистите в състезанието.  Направихме прилика сред бизнеса и спорта и потърсихме тези качества, които вършат от мениджъра и спортиста мощни хора, почтени за отличие.

През 2021 година надградихме идейно плана и заснехме филм, който показва финалистите през призмата на креативния дух и творчеството. Заедно с участниците нарисувахме портрет на изкуството в бизнеса. Телевизионната премиера на кино лентата ще се състои на 28 ноември от 16.00 часа по bT V .

„ Мениджър “ започва поредност, в която финалистите дават отговор на значими за бизнес бранша, в който оперират въпроси. В стартиралата от началото на седмицата поредност ви представяме диалозите, които организирахме с всеки един от тях, а на 28 ноември от 16.00 часа по bTV ще имате опцията да се потопи изкуството на триумфа. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината.

Сред топ мениджърите на 2021 година е и Радослав Кошков, шеф на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово:

В България като че ли се смущаваме да вкарваме смели политики и да се държим като иноватори

- Коя е най-важна наклонност във вашия бранш сега?

- Най-големите трендове са цифровизация и енергийна успеваемост и те са в директна връзка. Да разбираме рестриктивните мерки, които планетата ни слага, да създадем държанието и живота си по-зелени – това ще бъде неотменна, все по-актуална тематика и тя неизбежно ще е обвързвана с успеваемостта във всеки неин аспект даже в всекидневието ни. Дигитализацията е отговорът по какъв начин всички промени, от които имаме потребност, да станат по резистентен, бърз и най-ефективен метод. Covid единствено форсира тези мегатенденции и доста бързо ги направи част от сегашното ни. Преди това те отново бяха тук, само че доста хора мислеха за тях единствено като за взор в бъдещето.

- Кое беше новото умеене, което развихте по време на пандемията?

- Колкото и необичайно да звучи, непосредственост и връзка. И аз персонално, и екипът ми се научихме да преодоляваме дистанцията мислено, да не мислим за него и да сме ангажирани и отдадени на задачите си без значение къде се намираме и при какви условия. Хубавото беше, че компанията като просвета и цифрови технологии беше готова и това някак стана напълно непринудено. Много неща, които преди отнемаха много време за подготовка и чакаха момента за среща онлайн, в този момент вървят без паузи, достигайки до доста повече хора.

За нас като екип, само че и като общественост, тъй като екипът постоянно е и общественост, най-важно беше, че не изгубихме връзката. Точно това ни оказа помощ да останем стимулирани и да преведем бизнеса си сполучливо през този интервал.

Този метод прилагахме и към нашите клиенти и сътрудници – останахме в непрекъсната връзка, бяхме транспарантни за световното положение на компанията ни и се стремяхме да ги подкрепим посредством всички принадлежности, които имаме. Мога да кажа, че в нашата екосистема от сътрудници общуването беше ключ към стабилността и тяхното държание потвърди, че основите ни са постоянни и имаме на кого да разчитаме.

 - Държавата повече пречи или повече оказва помощ за развиването на вашия бизнес?

- Ние нямаме неприятен опит страната да ни е пречила. Все още обаче, коства ми се, тя не прави всичко, което би могла. В България като че ли се смущаваме да вкарваме смели политики и да се държим като иноватори, да сътворяваме условия за това по-добрите технологии да изместват по-бързо отживелите. Смятам, че в това е шансът на дребни страни като нас. Вижте да вземем за пример ресурса от експерти, който имаме в IT бранша.

В доста връзки се тормозим да заявим упоритости, тъй като сме дребна странаq и това е нещо, което е добре да променим. Ние постоянно сме по-резервирани към капацитета на бизнес средата и като че ли сами ограничаваме упоритостите си.

Мисля, че тук страната може да е по-насърчаваща и дейна. Това би било единствено от изгода за стопанската система и за цялостния дух на средата.

***

Генерален спонсор  на 14-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е. 

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на :  ,   ,  , ,  , 

Медийни сътрудници  са:,  , , , , , , , 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР