“Мениджър на годинатае най-авторитетното бизнес състезание в страната, в което

...
“Мениджър на годинатае най-авторитетното бизнес състезание в страната, в което
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2021: Светлана Стефанова, генерален мениджър на „ФААК България“

“Мениджър на годината ”е най-авторитетното бизнес съревнование в страната, в което триумфите на водачите се правят оценка по специфична за състезанието методология. През 2020 година състезанието надскочи обективните трудности и разпростра още повече капацитета си. Създадохме документален филм отдаден на финалистите в състезанието.  Направихме прилика сред бизнеса и спорта и потърсихме тези качества, които вършат от мениджъра и спортиста мощни хора, почтени за отличие.

През 2021 година надградихме идейно плана и заснехме филм, който показва финалистите през призмата на креативния дух и творчеството. Заедно с участниците нарисувахме портрет на изкуството в бизнеса. Телевизионната премиера на кино лентата ще се състои на 28 ноември от 16.00 часа по bT V .

„ Мениджър “ започва поредност, в която финалистите дават отговор на значими за бизнес бранша, в който оперират въпроси. В идващите дни ще ви представим диалозите, които организирахме с всеки един от тях, а на 28 ноември от 16.00 часа по bTV ще имате опцията да се потопи изкуството на триумфа. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината.

Представяме ви Светлана Стефанова, общоприет управител на „ ФААК България “

Заобиколени сме с от ден на ден „ умни “ устройства, които да правят повече неща вместо нас

- Каква е прогнозата ви за развиване на бранша? От какво ще зависи да се поддържа и форсира растежът?

- Секторът на автоматизираните системи се развива все по-динамично, като ковид-кризата единствено форсира този развой. Заобикаляме се с от ден на ден „ умни “ устройства и чакаме те да правят част от дейностите вместо нас. Секторът, в който работи FAAC, от години развива безконтактните технологии и онлайн разплащания. И в случай че до скоро тези нововъведения бяха нещо екзотично за крайния клиент, то през днешния ден те към този момент са нужда в всекидневието ни. Продуктите ни са все по-силно насочени в тази посока. Например новото ни потомство входно-изходни устройства за платено паркиране се употребяват от клиентите единствено посредством жестове с ръка.

Във връзка с тази интензивна цифровизация във всички области на живота очак­ванията ми са през идващите години да се натъртва предпочитано на софтуерните решения, както и потребността от експерти в IT промишлеността да нараства, като се разкриват нови, непознати в предишното работни места.

- Как се отрази пандемията върху бизнеса ви? Отчетохте ли спад, задържане или скок на приходите?

- Не одобрявам като проклинание, а като благословия смутните времена. Световната търговия беше наранена от нарушената логистика и затворените граници. Наложените ограничаващи ограничения доведоха до угнетяване на предлагането и търсенето и неритмичност в работата. За да продължим да работим съответно, бяхме принудени да преразгледаме всички процеси в компанията. И в доста аспекти открихме непредвиден капацитет за рационализиране. Продължителният интервал на стопански напредък и удобна среда ни бяха успокоили, а пандемията ни подсети, че нищо не е даденост. Нищо с изключение на уменията, които сме натрупали. Затова се фокусирахме върху хората – увеличихме образованията, освободихме се от микроменажирането, където го имаше, дадохме по-голяма независимост и делегирахме повече отговорности.

Поради спецификата на сектора и бързата акомодация към новите действителности пред нас се откриха и нови благоприятни условия. Сътресението за нас бе краткотрайно с бързо и сполучливо преодоляване на обстановката, без нескончаем спад в приходите. Глобалната пандемия не докара до редуциране на работни места, даже в противен случай – разкриваме поетапно нови.

- Кое беше новото умеене, което развихте по време на пандемията?

- Интересен извод, до който стигнахме като разследване от пандемията, е, че работните срещи могат сполучливо да се водят и виртуално, без постоянно да се постановат скъпоструващи и продължителни пътувания в страната и чужбина.

Новото умеене, което развихме в нашата компания, е другият метод на връзка. Като имам поради освен on-line формата, присъща повече за развойния ни център и администрацията. В индустриалните ни звена това е мъчно използвано. Другият аспект в връзката е по-човешките взаимоотношения. Новата обстановка ни сближи повече, направи ни съпричастни, всички се усетихме един екип без значение от позицията. Информираността и координираните дейности сред отделите постоянно са били от основно значение, само че в този момент получиха нов смисъл. Смятам, че тъкмо това ни оказа помощ да се оправим и да реализираме даже по-добри от предстоящите резултати.

Генерален спонсор  на 14-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е. 

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на :  ,   ,  , ,  , 

Медийни сътрудници  са:,  , , , , , , , 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР