Менендес планира оттегляне на донори от Пуерто Рико на фона на страховете на демократите относно плановете му за преизбиране

...
Той може да бъде изправен пред обвинения в подкуп и
Коментари Харесай

Той може да бъде изправен пред обвинения в подкуп и призиви за оставката му от повече от половината му колеги от Демократическата партия в Сената. Но донорите все още могат да натиснат връзките и да вечерят със сенатор Боб Менендес в луксозен хотел на плажа – срещу определена цена.

Комитет за политически действия, свързан с Менендес, приема донори след две седмици за вечерен прием със сенатора и началника на неговия щаб в хотел Ritz-Carlton на Дорадо Бийч в Пуерто Рико – ход, който вероятно ще предизвика опасенията на демократите, че изпадналият в затруднение сенатор ще опита да се задържи на мястото си въпреки наказателните му обвинения.

В четвъртък, точно когато Менендес отиде зад затворени врати, за да информира демократите в Сената, че няма да подаде оставка и обяви невинността си, представител на PAC на ръководството на демократите от Ню Джърси писа на донорите, че събитието все още продължава, според копие от получената покана от CNN.

Съобщението потвърждава, че отстъплението в средата на октомври, организирано от New Millennium PAC, все още се случва „в светлината на последните събития“.

Като част от двудневното събитие: прием за добре дошли в петък вечер с Menendez в Ritz, последван от голф игра в събота сутрин със сенатора на East Course, игрище на ниво шампионат с изглед към океана и тучни зелени площи и фарваети . Този ден има обяд с началника на кабинета на сенатора, последван от прощален прием със сенатора вечерта.

Длъжностни лица от ръководството на PAC и Менендес не отговориха на искания за коментар.

Новината идва, когато Менендес беше сдържан относно плановете си за преизбиране, въпреки че е изправен пред обвинения в корупция и неприлични обвинения, че е използвал могъщата си позиция, за да помогне на трима бизнесмени и правителството на Египет в замяна на пари, луксозна кола и златни кюлчета. Менендес, заедно със съпругата си Надин и други съобвиняеми, пледираха невинни по обвиненията.

Демократите са загрижени, че ако Менендес се кандидатира за преизбиране, той може да застраши някога сигурно място в син щат в момент, когато партията им вече е изправена пред трудна карта за запазване на тясното си мнозинство през 2024 г. Менендес вече е изправен пред основно предизвикателство от Представител Анди Ким.

Сенатор Гари Питърс, председател на Комитета за сенаторска кампания на Демократическата партия, който се присъедини към 29 свои колеги от Демократическата партия в призива за оставката на Менендес, не каза дали ще подкрепи изпадналия в битка сенатор, ако се кандидатира за пети мандат през следващата година. Предизборният комитет обикновено подкрепя действащите президенти.

„Нашият фокус ще бъде да се уверим, че държим тези места“, каза Питърс, демократ от Мичиган, пред CNN. „Мисля, че сме много далеч от това да разберем как ще изглежда пейзажът в Ню Джърси. Дори не знаем дали той ще бяга или не.

Попитан от CNN във вторник дали ще се кандидатира за преизбиране през следващата година, Менендес отказа да отговори.

„Тук съм, за да свърша работата за хората от Ню Джърси“, каза Менендес.

В четвъртък Менендес направи подобен случай на своите колеги от Демократическата партия в Сената, като отиде зад затворени врати, за да каже категорично на колегите си, че няма да подаде оставка, тъй като твърди, че е невинен и моли да не бъде съден от тях, преди да има шанс да представи защитата си , според хората в стаята.

Но той не каза дали ще се кандидатира отново, тъй като твърди, че прокурорите многократно са се опитвали да повдигнат обвинения срещу него, но не са успели да докажат тезата си. Менендес дори предположи, че е бил разочарован от един сенатор, въпреки че не го назова, но сенаторите вярваха, че той има предвид Джон Фетерман от Пенсилвания, който отправи някои обиди срещу Менендес, когато го призова да подаде оставка.

Сенаторите в залата останаха с впечатлението, че Менендес може да се кандидатира отново.

„Той беше категоричен, че няма да подаде оставка“, каза един сенатор пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР