Меморандумът с Gemcorp е подписан в нарушение на Конституцията, обясни

...
Меморандумът с Gemcorp е подписан в нарушение на Конституцията, обясни
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е в услуга на Русия, държавната енергетика щеше да стане руска собственост

Меморандумът с Gemcorp е подписан в нарушаване на Конституцията, изясни депутатът от ГЕРБ пред бТВ.
„ ДАНС открива извънредно стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова цел е да стартира сериозна инспекция и информацията да бъде оповестена. Едната компания е обвързана с президента на Руската федерация “. Това съобщи в предаването „ Тази неделя “ на бТВ Десислава Трифонова, народен представител от ГЕРБ и ръководител на краткотрайната комисия за меморандума Gemcorp.

„ Министър-председателят на републиката в оня миг Кирил Петков ни е излъгал от парламентарната естрада, че няма съветски капитали. Той сподели, че е упълномощил инспекция. Писмо на ДАНС споделя, че не са възлагани инспекции от Кирил Петков или от Министерския съвет. Той и след 8 април, когато е споделил, че е упълномощил инспекцията, не е упълномощил инспекция по-късно. ДАНС е получила доста нови данни от партньорски служби, който е изпратен на Кирил Петков. Той го крие от Корнелия Нинова, крие от Христо Иванов три месеца по чекмеджета “, добави тя.
„ Открихме голям брой нарушаване за подписването на меморандума с Gemcorp - нарушавания на Конституцията, нарушавания на контракта за Евратом, за което Европейската комисия може да ни глоби, нарушавания на Устройствения устав на Министерския съвет “, разяснява Трифонова.
Тя
Всичко за Вашата сватба
добави, че договорът е имал уговорка за арбитраж, заради което е би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

„ По принцип няма процедура страната да подписва такива меморандуми в подобен мащаб “, уточни депутатът от ГЕРБ.
„ Щетите са доста огромни. Най-голямата вреда е, че държавното управление на „ Продължаваме промяната “ е работило напълно в съветски ползи. Този меморандум е в услуга на съветската страна. Ако беше траяло неговото осъществяване и всички тези вложения се бяха осъществили, държавната енергетика щеше да стане съветска благосъстоятелност “, безапелационна е Десислава Трифонова.

Източник: бТВ
Следвайте " Гласове " в
 
08 Яну 20232908 Яну 202321708 Яну 202320508 Яну 20237508 Яну 202325208 Яну 2023257КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231285724 Дек 2022344906 Яну 202380628 Дек 2022752
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg