Меморандумът с Джемкорп отива на прокурор. Това обявиха от партия

...
Меморандумът с Джемкорп отива на прокурор. Това обявиха от партия
Коментари Харесай

ДАНС сезира прокуратурата заради “Джемкорп“

Меморандумът с „ Джемкорп ” отива на прокурор. Това оповестиха от партия ГЕРБ. По думите им на база на събраните доказателства и материалидържавната организация е сезирала Върховната касационна прокуратура, написа.

В края на предходната година националният представител Десислава Трифонова, дружно с депутати от групата на ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за подписания от държавното управление на Кирил Петков меморандум „ Джемкорп ”.

„ ДАНС е събрала задоволително данни и доказателства за вероятно осъществено закононарушение, което би трябвало да бъде открито от българската прокуратура. Знаете във краткотрайната комисия, също така, установихме задоволително нарушавания на Конституцията, откри се, че Кирил Петков, макар отчета на ДАНС е крил три месеца този отчет чекмеджето си и не го приключи, по-късно излъгаха, че са го прекратили. Т.е, не престават от ден на ден разкрития да излизат и ние чакаме прокуратурата да си свърши работата ”, съобщи Десислава Трифонова, народен представител от ГЕРБ-СДС.

„ Продължаваме промяната “ постоянно сме приветствали прокуратурата да ревизира всички подадени сигнали, включително и прекъснати без искания необвързващи меморандуми, обявиха в позиция от Политическа партия.

Припомняме, че сагата стартира на 23 март, когато в наличието на тогавашния министър-председател Кирил Петков, тогавашният министър на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за съдействие с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентираше съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика.

Кирил Петков побърза да се похвали, че на подписването на меморандума е участвало комерсиалното аташе на посолството на Съединени американски щати. Оказа се, обаче, че нито един представител на държавното управление на Съединени американски щати не се е застъпвал от името на „ Джемкорп “ пред който и да е член на българското държавно управление.

За смешка или не, навръх 1 април 2022 година излиза наяве, че подписалата меморандум с държавното управление компания „ Джемкорп “ ще бъде обект на нова инспекция от българските служби. Разследване на " Файненшъл таймс " свърза фонда с съветски олигарси.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР