Меморандум за сътрудничество в проучването на възможността за изграждане на

...
Меморандум за сътрудничество в проучването на възможността за изграждане на
Коментари Харесай

Подписахме меморандум за проучване на строителството на петролопровод Александруполис-Бургас

Меморандум за съдействие в изследването на опцията за създаване на петролопровод Александруполис-Бургас подписаха служебният министър на енергетиката Росен Христов и гръцкият му сътрудник Костас Скрекас. Христов е в делегацията, водена от президента Румен Радев, която е публично посещаване в Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата министри подписаха и меморандум за съдействие по въпросите на гарантирането на газовите доставки и съхраняването на природен газ.

Предвижда се основаването на работна група на високо ниво, с присъединяване на представители на Министерството на енергетиката на България, на Министерството на околната среда и енергетиката на Гърция и заинтригувани субекти от двете страни, която да извърши нужните предварителни изследвания, да изследва опциите за структуриране на план за създаване на нефтопровод Александруполис – Бургас, да проучва разновидностите за неговото финансиране и да приготви проект за деяние за реализирането му, за въвеждане в употреба на тръбопровода до края на 2024 година

Предвижда се потенциалът на оферти нефтопровод да обезпечава, като най-малко, цялостна подмяна на вноса на съветски недопечен петрол в България по море от различни източници.

Меморандумът за съдействие по въпросите на гарантирането на газовите доставки и съхраняването на природен газ е в осъществяване на правилник на Екологичен потенциал, признат предходната година. Според нето всяка страна, която не разполага с подземни уреди за предпазване на газ на нейна територия, би трябвало да поддържа стратегически запаси, равни на 15% от годишното си ползване в друга страна от Европейски Съюз.

На подписването участваха и служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев и кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР