Меморандум за разбирателство между правителствата на Република България, Румъния и

...
Меморандум за разбирателство между правителствата на Република България, Румъния и
Коментари Харесай

България, Румъния и Турция подписаха Меморандум за създаване на Противоминна група в Черно море

Меморандум за съгласие сред държавните управления на Република България, Румъния и Република Турция за основаване на Противоминна военноморска група в Черно море (МСМ Black Sea) беше подписан през днешния ден, 11 януари, в Истанбул, Турция. От името на държавното управление на Република България Меморандумът беше подписан от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов.

След окончателното одобрение на национално равнище на Меморандума и от другите участващи страни, следва пускане на развой по оперативно обмисляне на активността на MCM Black Sea. След завършването му, противоминната група ще може да бъде задействана за осъществяване на в действителност дейности.

Първоначално в MCM Black Sea се планува присъединяване на противоминни кораби единствено на трите черноморски съюзни страни. Преимуществено ще се организират дейности в териториалните води и изключителните стопански зони на участващите страни за премахване на минната опасност.

Изпълнителен орган за вземането на решения, ръководство, съвещания и за цялостното управление на провеждането на противоминни интервенции ще бъде Комитетът за Противоминната военноморска група в Черно море, състоящ се от началниците на Военноморските сили на трите участващи страни. На база на взетите от него решения ще се изготвя график за осъществяване на интервенции в избрани региони, като ще се показват и плануваните за присъединяване сили за съответния интервал на активация на групата (не повече от 4 интервала по 15 дни за една календарна година).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР