Меморандум за дългосрочно сътрудничество сключиха ръководствата на „ВМЗ-Сопот” и сръбския

...
Меморандум за дългосрочно сътрудничество сключиха ръководствата на „ВМЗ-Сопот” и сръбския
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот сключи договор за сръбски барут

Меморандум за дълготрайно съдействие подписаха управленията на „ ВМЗ-Сопот” и сръбския производител на барути „ Милан Благоевич”, оповестиха от българското дружество.

Целта на съглашението е работа по взаимни разработки, излизане на трети пазари и приемане на продукция за сопотската оръжейница на по-ниска цена. Транспортът до ВМЗ ще е за сметка на „ Милан Благоевич”.

„ Меморандумът с нашите сръбски сътрудници е доказателство, че българският военно-промишлен комплекс може да работи без частни медиатори при оръжейните сделки”, съобщи изпълнителният шеф на „ ВМЗ-Сопот” инж. Иван Гецов. Според медийни изявления, компания „ Емко” на Емилиян Гебрев до този миг е била главен снабдител на сръбския барут, употребен в завода.

Скоро откакто направи опит да придобие цех „ Дунарит”, неговата компания се оказа без лиценз, а стотици чиновници са в риск от безработица. Властта твърди, че в негови обекти има съществени нередности и че като медиатор е ощетил държавния оръжеен бранш. Неговото мнение е, че с политически средства се унищожава добре работеща компания.

„ Милан Благоевич” е измежду огромните компании в сръбския военнопромишлен комплекс с многомилионни годишни доходи. Предприятието беше на процедура унищожено по време на бомбардировките на НАТО напролет на 1999 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР