Мемоарите на принц Хари станаха най-бързо продаваната нехудожествена книга в

...
Мемоарите на принц Хари станаха най-бързо продаваната нехудожествена книга в
Коментари Харесай

Мариана Хил: Книгата на Хари е психотерапия и вик за помощ


Мемоарите на принц Хари станаха най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство.

„ Името, което получи у нас – „ Резервеният “, не е неверно, само че е ненапълно. Майсторът на словото на тази книга, създател в сянка, е Мьорингер. Той е написал и биографията и на тенисиста Андре Агаси. Думата spare на британски език може да бъде и съществително, и прилагателно, и глагол. Като прилагателно е „ Резервен “, като съществително е „ Резерва “. Крал Чалрз Трети беше споделил тъкмо това – че Даяна е изпълнила всичките си отговорности, родила му е правоприемник и запаса. Като глагол spare значи „ имайте благосклонност “, " не ми правете неприятно “. “ Това изясни пред bTV преводачът Мариана Хил.

„ Трябва да попитаме принц Хари дали това е имал поради – „ Милост за резервата “. Цялата книга е една психотерапия, SOS зов от 410 страници. Откакто е женен за Меган, тя го праща на всевъзможни знахари, баячки и психотерапевти, тъй като той носи в себе си много душевен товар. Не знаем дали Хари е изискал благосклонност с книгата си, само че до момента в който четем, разбираме, че тя е зов за помощ “, разяснява Мариана.

„ Той страда още от 12-годишен поради майка си, търпял е насмешки в колежа, казвали му „ тъпчо “ цялостен живот, пощипвали го, а татко му не го е прегръщал. Медиите обаче незабавно демонстрираха фрагменти, в които Чарлз прегръща сина си като дете. В спомените на Хари има доста мемоари, които се разграничават от спомените на другите участници в събитията. Най-страшното е, че той има спомен, че е умъртвил 25 талибани, които не е виждал като човешки същества, а като шахматни фигури на дъската. Така е бил подготвен, да се дистанцира от човешкото. Той сподели обаче и че Афганистан се е чувствал човек – не е трябвало да носи костюми, не е имал защита и не е бил кралска персона “, сподели още тя.

“Това е една изповед на човек, който в действителност е доста травмиран. Обяснението за талибанската история е, че по този начин Хари е желал да помогне на талибаните да преодолеят посттравматичния стрес – доста хора прибягват до самоубийство, откакто се уволнят “, изясни преводачът.

Какво още описа Мариана Хил – чуйте във видеото.

Тази събота, 14 януари, bTV ще ви покаже 60-минутното изявление на журналиста Том Брадби с принц Хари, излъчено по ITV.

За най-обсъжданото международно събитие от началото на годината bTV приготвя и особено студио - " Принц Хари: Интервюто " с водещи Петя Дикова и Васил Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР