Меме монетите, известни със своя забавен произход и спекулативни тенденции,

...
Меме монетите, известни със своя забавен произход и спекулативни тенденции,
Коментари Харесай

Меме криптовалутите са в разгара си – ето на какво се дължи техния подем

Меме монетите, известни със своя занимателен генезис и спекулативни трендове, в последно време притеглят вниманието на финансовите среди.

Въпреки че нямат присъща стойност, тези токени демонстрираха завладяваща корелация сред ценовите си скокове и растежа на потребителските портфейли в главните блокчейни , както е разказано в отчет на екипа за цифрови активи на Franklin Templeton.

Макар че обичайните финансови институции може да се отнасят скептично към меме монетите заради нетрадиционния им темперамент, те се обрисуват като примамлива вероятност за вложителите, търсещи бързи облаги. Този сексапил частично се подхранва от атрактивността на класа монети, които превзеха вложителите с отличителните си черти през миналата година.

В отчета се преглежда връзката сред интензивността в търговията с меме монети и увеличението на дейните адреси в разнообразни блокчейни. Той разкрива забележителна координация, при която растежът в търговията с меме монети в избрани вериги съответствува с увеличението на броя на дейните адреси в тези мрежи.

Докладът акцентира забележителните случаи на скокове, които меме монетите са претърпели през миналата година. Например BONK , основан на Solana , показва забележителен скок през четвъртото тримесечие на 2023 година, като дневните адреси на дейните консуматори са се нараснали със 75% по отношение на предходното тримесечие.

За някои търговци вложението в меме криптовалути съставлява умозрителен залог върху евентуалния напредък на избрана блокчейн екосистема. Тези настроения са изключително явни при възхода на известните меме токени в границите на екосистемите на Етериум и Solana, който съответствува с по-широкото повишаване на цената на Биткойн от края на февруари.

Културно въздействие и капиталови вероятности на токените

Структури като Avalanche Foundation, виновна за поддръжката на блокчейна Avalanche , също започнаха да влагат в меме токени, построени върху тяхната мрежа. Това акцентира признаването на културната меме стойност, която тези токени могат да генерират измежду вложителите.

Отвъд финансовите им последствия меме монетите отразяват разрастващата се просвета, обвързвана с блокчейн технологията и криптовалутите. Техният напредък акцентира все по-голямото доближаване на онлайн културата, трендовете в обществените медии и цифровите финанси, което размива границите сред обичайното вложение и спекулативната търговия.

Въпреки това меме токените не са застраховани от несъгласия. Критиците постоянно показват опасения по отношение на неналичието на вътрешна стойност и рисковете, свързани със спекулативната им търговия. Освен това изменчивият темперамент на тези монети може да докара до обилни съмнения в цените, което слага провокации както пред вложителите, по този начин и пред регулаторните органи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР