Мелинда Френч Гейтс ще отпусне 250 милиона долара в подкрепа

...
Мелинда Френч Гейтс ще отпусне 250 милиона долара в подкрепа
Коментари Харесай

Мелинда, бившата съпруга на Бил Гейтс, дава 250 млн. долара за женското здраве по света

Мелинда Френч Гейтс ще отпусне 250 милиона $ в поддръжка на здравето на дамите по света посредством конкурс за безплатно финансиране за организации с нестопанска цел, съобщи Асошиейтед прес.

Бившата брачна половинка на създателя на софтуерния колос " Майкрософт " Бил Гейтс разгласи дарителската си акция през днешния ден. Тази самодейност отваря нова глава в независимата ѝ благотворителна активност, упражнявана откогато през януари тази година тя се отдели от фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", на която беше съпредседател, отбелязва АП.

Кампанията е част от 2-годишна стратегия за дарения на обща стойност 1 милиард $, оповестена от Френч Гейтс през май в поддръжка на дами и техните фамилии на всички места по света.

Хевън Лий, директорка по тактиките във фондацията на Френч Гейтс " Пивътъл венчърс " (Pivotal Ventures), съобщи, че състезанието за разпределяне на безплатни средства е " покачване на завесата ", с цел да се открие евентуално нов фокус на финансирането на женското здраве в световен мащаб.

Досега неправителствената организация е финансирала основно планове за усилване на въздействието на дамите в Съединени американски щати. 

" С концентрирането върху женското здраве тя (Мелинда Френч Гейтс) уголемява смисъла на определението за женското въздействие с предпоставката, че дамите би трябвало да бъдат здрави, с цел да упражняват власт ",каза Лий.

Самата тя има над 20 години опит в дарителски акции за здравето от работата си за фондацията на семейство Гейтс, показва организация Асошиейтед прес. И прибавя, че е получавала финансова поддръжка за новинарското покритие на Африка от фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", както и от " Пивътъл венчърс " за отразяване на професионалната процедура на дамите в работните браншове и в държавните институции. 

Когато Френч Гейтс разгласи за първи път през май дарителската си стратегия за 1 милиард $, тя даде подробна информация за предназначението на 200 милиона $, планувани за организации, работещи в Съединени американски щати за отбрана на правата на дамите и за усилване на тяхната власт и въздействие.

Освен това тя отпусна на 12 души по 20 милиона $, които те да подаряват по своя преценка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР