Мелето в Баня е било зловещо. Горските служители, нападнати от

...
Мелето в Баня е било зловещо. Горските служители, нападнати от
Коментари Харесай

Мелето в Баня е било зловещо, горските оцелели по чудо

Мелето в Баня е било злокобно. Горските чиновници, нападнати от навалица роми, са оживели по знамение. Това разкри по време на правосъдното съвещание районният прокурор Димитрина Шекерева. Мярката за неотклоение на четиримата роми се гледа в Районния съд в Карлово.

Първоначално горските чиновници са приютили ромско дете в автомобила си, с цел да го предпазят от озверялата навалица, която го нападнала. Детето си признало, че е било седнало на задната седалка и е покрило главата си. То е чуло по какъв начин ромите громят с колове и камъни колата на горските.

Когато малко по-късно го пуснали да излезе от колата по негово гледище, то се включило към озверялата навалица и почнало също да хвърля камъни по горските, които са го избавили.

Има безспорни доказателства, признания на обвинените и самопризнания на очевидците, че ромите Ганчо Насков–Ганди, Иван Тодоров–Исо и Янко Шугуна са съборили на земята и са налагали с колове горските чиновници Цъцаров, Недев и Вълчев.

„ Щяхме да бъдем убити. По знамение не сме мъртви. Всеки ден се веселя, че оцелях. Ще работя със страх”. Това са декларирали по време на следствието чиновниците в Държавно горско стопанство – Хисаря, които са били нападнати край моста на Стряма.

И четиримата роми, против които е повдигнато обвиняване, са без обучение, безработни, осъждани. Трима от тях живеят на фамилни начала, единият има брак.
тагове горски чиновник ром меле баня съд карлово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР