МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор

...
МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор
Коментари Харесай

Мексико преговаря с Канада относно големия брой молби за убежище

МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели във вторник, че държавното управление му преглежда тъжба от Канада по отношение на огромния брой молби за леговище от мексиканци.

Според данни от Канадската комисия за имиграцията и бежанците сред януари и септември 2023 година мексиканците са отправили най-вече молби за леговище, със 17 500, което е много над хаитяните, които са създали втория максимален брой молби с малко над 8 500.

„ Ние се занимаваме с това, той го повдигна с мен в Сан Франциско, на двустранната среща, която организирахме, че те са имали това безпокойствие “, сподели Лопес Обрадор, имайки поради среща с канадския министър председател Министър Джъстин Трюдо на срещата на върха на Форума за азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие през ноември, запитан по въпроса.

Трюдо сподели предходната седмица, че Отава беседва с Мексико Сити, с цел да види по какъв начин да понижи броя на молбите за леговище с Мексиканци и сподели, че някои хора получават поддръжка от проведен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР