МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканските миграционни власти съобщиха в понеделник,

...
МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканските миграционни власти съобщиха в понеделник,
Коментари Харесай

Мексикански власти задържаха група мигранти на автогара в столицата

МЕКСИКО СИТИ (Ройтерс) - Мексиканските миграционни управляващи оповестиха в понеделник, че са арестували 246 мигранти от към главен автобусен терминал в северната част на столицата, в това число повече над 50 деца, които са били сложени под настойничеството на обществените служби.

В Мексико се следи скок от хора, които желаят да пресекат страната по пътя към границата на Съединени американски щати, с рекорден брой мигранти, арестувани от американските управляващи през миналата година доста от тях бягат от отчайващи стопански условия или принуждение в родните си страни.

В изказване мексиканската организация за миграцията INM сподели, че последната група мигранти се е събрала към „ пейките, тротоарите, откритите места на автогарата пространства и коридори. "

Произхождащи от Централна Америка, Венецуела и Хаити, мигрантите са били арестувани по време на миграционни инспекции, осъществени от предишния петък до неделя по искане на локалните управляващи, съгласно INM.

Докато възрастните бяха трансферирани в имиграционните служби, фамилните групи бяха сложени под попечителството на службите за грижи за децата и фамилиите.

Автобусите от оживения терминал потеглят непрекъснато към дестинации на север от Мексико Сити, включително гранични градове като Тихуана и Сиудад Хуарес.

Рекорден брой мигранти също прекосиха рисковата Дариенска джунгла, която разделя Панама от южноамериканския континент тази година, като множеството се насочиха към Съединените щати в търсене на по-добри благоприятни условия.

В устрема си да спрат идващите на границата сред Съединени американски щати и Мексико, Съединените щати, които в средата на октомври възобновиха директните полети за депортиране до Венецуела, обявиха, че могат да обезпечат финансиране за развиване на страните в Америка, които одобряват мигранти.

(Репортаж от Сара Морланд; Редактиране от Дейвид Алире Гарсия и Пол Симао)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР