Мексико се върна в календара на Формула 1 през 2015

...
Мексико се върна в календара на Формула 1 през 2015
Коментари Харесай

Перес-старши ще прави още един старт във Формула 1 в Мексико

Мексико се върна в календара на Формула 1 през 2015 година и от този момент насам надпреварата се радва на огромна известност - както измежду локалните почитатели, по този начин и измежду чужденците, които идват в страната за конкуренцията на пистата “Братя Родригес ”. Всяка година надпреварата е пред цялостни трибуни и в Мексико към този момент обмислят организирането на още едно съревнование от Формула 1.

В новия план интензивно взе участие Антонио Перес - бащата на водача на Ред Бул Серхио Перес. Перес-старши и група локални предприемачи желаят да провеждат Гран При на Канкун в едноименния курорт, като проектите им са надпреварата да се организира още през 2025. Перес-старши прецизира, че новата конкуренция няма да смени Гран При на Мексико, просто страната ще одобри две надпревари.

“Миналата седмица имах среща с предприемачите, с които работим за тази идея - изясни Антонио Перес. - Вече сме подготвени с писмото за желанията ни и мисля, че в средата на юни ще можем да представим целия план. Тогава ще покажем мястото, където желаеме да организираме надпреварата, план на трасето, ще подготвим всичко належащо. Важното е ФИА и Формула 1 да харесат концепцията. ”

Перес-старши оцени възможностите на този план на 60%, като той стартира тази концепция още при започване на предходната година, само че без необикновен триумф. В същото време шефът на Формула 1 Стефано Доменикали удостовери договарянията с сходен комитет в Колумбия, който пък желае да провежда старт в курортния град Баранкия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР