Мексико прекъсна дипломатическите отношения с Еквадор и обеща да изправи

...
Мексико прекъсна дипломатическите отношения с Еквадор и обеща да изправи
Коментари Харесай

Еквадор предизвика дипломатическа криза, след като полицията нахлу в посолството на Мексико

Мексико прекъсна дипломатическите връзки с Еквадор и даде обещание да изправи страната от Андите пред интернационален съд, откакто полицията нахлу в посолството му в Кито и залови някогашния вицепрезидент на Еквадор, който се укриваше там, откакто беше наказан за корупция.

Твърдолинейното консервативно държавно управление на президента Даниел Нобоа подреди на чиновници да влязат в пространствата на посолството, откакто лявата администрация на Мексико даде леговище на Хорхе Глас, който беше вицепрезидент на Еквадор от 2013-18 година и по-късно беше наказан на 14 години затвор.

Полицията нахлу в посолството късно вечерта в петък, до момента в който тежко въоръжени бойци стояха на стража извън. Видео, оповестено в обществените медии, демонстрира по какъв начин два черни полицейски джипа напущат дипломатическите здания с виещи сирени, до момента в който настоящият дипломат на Мексико Роберто Кансеко крещи „ Не, не, това е нарушаване, това не е допустимо! “ и беше съборен на земята от полицията.

„ Това е изцяло недопустимо “, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР