Мексико поиска от ООН да експулсира Еквадор заради полицейската атака

...
Мексико поиска от ООН да експулсира Еквадор заради полицейската атака
Коментари Харесай

Мексико поиска от ООН да експулсира Еквадор след нападение в посолството му

Мексико изиска от Организация на обединените нации да експулсира Еквадор поради полицейската офанзива в посолството му в Кито предходната седмица, последната ескалация на дипломатическа омраза, избухнала сред двамата страни от Латинска Америка.

Мексикански чиновници обявиха в четвъртък, че са подали тъжба в Международния съд, висшата инстанция на Организация на обединените нации, с искане организацията да спре Еквадор в очакване на обществено опрощение за нападението предишния петък на мексиканското посолство, в което чиновници заловиха някогашния вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас.

„ Съдът, в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, би трябвало да утвърди експулсирането и не би трябвало да има несъгласие [от Съвета за сигурност на ООН] “, сподели президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор на конференция.

Искът има за цел „ да сътвори казус, че всяка страна, която работи като Еквадор, ще бъде изключена от Обединените народи “, добави Алисия Барсена, външен министър на Мексико.

Мексико е също с искане за обезщетение за вреди и заричане, че п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР