Мексико обяви намеренията си да използва тренирани делфини да оплодят

...
Мексико обяви намеренията си да използва тренирани делфини да оплодят
Коментари Харесай

Не е за вярване за какво ще използват делфините в Мексико

Мексико разгласи желанията си да употребява тренирани делфини да оплодят в предпазена среда последните останали вакити (калифорнийски морски свине). Според сведенията на учените сега в света са останали едвам 30 вакити и са нужни незабавни ограничения за спасяването на типа им. Именно по тази причина мексиканският министър на околната среда Рафаел Пачиано разгласи, че управляващите ще разположат делфини, подготвени от американския военноморски флот, да оплодят допустимо най-вече вакити в обещано морско леговище. Междувременно той наложи и дълго чаканата възбрана за лова на риба посредством риболовен или хрилни мрежи, която е причина за изгубването на 90% от калифорнийските морски прасета.

Припомняме, че още преди месец Световният фонд за дивата природа (WWF) сигнализира, че последните 30 останали екземпляра от тях изискват незабавни дейности за спасяването на типа. Популярни и като най-малките делфини в света, вакитите населяват само горната част на мексиканския Калифорнийски залив, която е част от Световното завещание на ЮНЕСКО.

„ Съвместни дейности на мексиканските, американските и китайските управляващи, както и поддръжка от цялата международна общественост са нашата последна вяра за спасяването на последните вакити и прелестното място, което населяват “, уточни тогава Маргарет Кинерд, началник на морската процедура на WWF.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР