Мексико е шампионът в производството на синтетични наркотици, включително фентанил,

...
Мексико е шампионът в производството на синтетични наркотици, включително фентанил,
Коментари Харесай

Мексико призна, че е шампион по производство на синтетични наркотици, включително фентанил

Мексико е " първенецът " в производството на синтетични опиати, в това число фентанил, призна ръководителят на Агенцията за престъпни следствия на страната по време на интернационалните договаряния, ориентирани към битка с казуса.

Прякото самопризнание пристигна, когато гостуващи американски чиновници приканиха за " по-гъвкав " взаимен метод за битка с трафика на опиати от мощни мексикански картели.

„ Мексико е първенец в производството на метамфетамин, а в този момент и на фентанил “, сподели Фелипе де Хесус Гало.

Това е бил " източникът на най-голямото благосъстояние и власт " за мексиканските незаконни организации, добави той.

Според Американската организация за битка с опиатите (DEA) мексиканските картели - употребяващи химикали, значително доставени от Китай - са главно виновни за трафика на фентанил в Съединените щати.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор даде обещание да работи със Съединените щати за справяне с казуса, като в същото време омаловажава степента на произвеждане на фентанил в Мексико.

Неговото държавно управление акцентира, че химическите прекурсори, употребявани за производството на мощния синтетичен опиоид, не се създават в Мексико, а идват от чужбина.

„ Намираме се в средата на световна рецесия на противозаконните синтетични опиати “, сподели Крис Ландберг, заместник-помощник-секретар в Бюрото на Съединени американски щати по интернационалните въпроси на опиатите и правоприлагането.

Съединените щати работят интензивно, с цел да понижат търсенето на противозаконни опиати, сподели той пред представители на правоприлагащите органи от двете страни, събрани в Мексико Сити.

„ Но Съединените щати не са единствената страна в риск и се нуждаем от спомагателна поддръжка за битка с световното предложение на противозаконни опиати “, добави той.

„ Трябва да признаем, че незаконните организации се приспособяват бързо и се нуждаем от по-гъвкав и повсеместен метод “, сподели Ландберг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР