Мексиканците, живеещи в САЩ, изпратиха у дома зашеметяващите 63,2 милиарда

...
Мексиканците, живеещи в САЩ, изпратиха у дома зашеметяващите 63,2 милиарда
Коментари Харесай

По-тъмната страна на бума на паричните преводи в Мексико за 63 милиарда долара

Мексиканците, живеещи в Съединени американски щати, изпратиха вкъщи зашеметяващите 63,2 милиарда $ парични преводи предходната година и президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор приветства новината като успех. „ Това значи, че изискванията на живот ... усъвършенства и бедността е понижена “, прошепна той в тирада предходната седмица.

Паричните преводи съвсем се удвоиха по време на президентството на популисткото ляво крило от 34 милиарда $ през 2018 година Мексиканците изпращат повече пари вкъщи всяка година от всяка друга страна, като се изключи Индия, чието население е повече от 10 пъти по-голямо съгласно данни на Световната банка. Мексиканските парични преводи в този момент се равняват на 20 % от целия бюджет на федералното държавно управление.

Инвеститорите също са удовлетворени. Потокът от парични преводи оказа помощ мексиканското песо да се трансформира в една от най-силните валути в развиващия се свят през последните години, генерирайки страхотна възвръщаемост за тези, които са паркирали парите си в песо и са извлекли д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР