Мексиканското правителство ще помогне на Хондурас за създаването на 20

...
Мексиканското правителство ще помогне на Хондурас за създаването на 20
Коментари Харесай

Мексико ще помогне за създаването на 20 000 работни места в Хондурас

Мексиканското държавно управление ще помогне на Хондурас за основаването на 20 000 работни места тази година, в опит за ограничение на миграцията към Съединени американски щати, която докара до напрежение с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП и Ройтерс.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор и хондураския му сътрудник Хуан Орландо Ернандес подписаха през вчерашния ден документ, изразяващ желанията им да копират мексиканска стратегия, която изпраща хората да засаждат дървета. Ще бъде призната и друга мексиканска стратегия, която заплаща месечна стипендия на младежи, които учат. По този метод ще бъдат възобновени гори, което ще реши и проблеми на околната среда, акцентира губернатортът на мексиканския щат Веракрус Куитлауак Гарсия Хименес, представен от ДПА.

"Ще помогнем на Хондурас, колкото можем ", добави Лопес Обрадор. Той не заяви по какъв начин ще бъдат финансирани самодейностите, отбелязва АП. Хондураският президент Орландо Ернандес прикани по-богатите страни да оказват помощ за основаването на стопански благоприятни условия в Централна Америка и в южната част на Мексико, с цел да противодействат на миграцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР