Мексиканското правителство съобщи, че ураганът Отис е взел най-малко 27

...
Мексиканското правителство съобщи, че ураганът Отис е взел най-малко 27
Коментари Харесай

Ураганът Отис взе най-малко 27 жертви в Мексико

Мексиканското държавно управление заяви, че ураганът " Отис " е взел минимум 27 жертви, а четирима души са в неопределеност, откакто през вчерашния ден сутринта една от най-силните стихии в историята на Мексико връхлетя тихоокеанския морски курорт Акапулко, съобщи Ройтерс.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че управляващите работят за възобновяване на електроподаването и почистване на разрушенията, породени от урагана от 5-та степен, който мина през южния щат Гереро и откъсна Акапулко от света.

" Отис " наводни улици, отнесе покриви на къщи и хотели, прекъсна връзки и наруши автомобилния и въздушния превоз от и към курорта.

Повалените телефонни и електрически стълбове затрудниха управляващите да създадат бърза оценка на вредите.

Близо 8400 военнослужещи от мексиканската войска и националната армия са ситуирани във и към Акапулко, с цел да оказват помощ в разчистването, заяви министерството на защитата.

За втори ден образователните занятия в щата са прекратени. Губернаторът Ивлин Салгадо съобщи в обществените мрежи, че управляващите работят за възобновяване на електроснабдяването и работата на помпените станции за питейна вода в Акапулко.

Държавната електрическа компания Се Еф Е е мобилизирала спешни екипи с общо над 1300 души за премахване на вредите по електропреносната мрежа, оповестиха оттова нощес, когато към 300 000 души бяха останали без електричество.

Международното летище в пристанищния град беше затворено, защото " Отис " извади от строя контролната кула, прекъсна телекомуникациите и блокира пътищата към аерогарата.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР