Мексиканският президент бързо прекъсна дипломатическите връзки с Еквадор, след като

...
Мексиканският президент бързо прекъсна дипломатическите връзки с Еквадор, след като
Коментари Харесай

Мексико прекъсва дипломатическите отношения с Еквадор, след като полицията щурмува посолството в Кито

Мексиканският президент бързо прекъсна дипломатическите връзки с Еквадор, откакто полицията нахлу в мексиканското посолство, с цел да арестува някогашен вицепрезидент на Еквадор, който е потърсил политическо леговище там, откакто е упрекнат в корупция.

Андрес Мануел Лопес Обрадор направи известието в петък вечерта, откакто еквадорската полиция нахлу в посолството в столицата Кито, с цел да арестува Хорхе Глас, който живее там от декември. Глас, може би най-търсеният човек в Еквадор, беше наказан по обвинявания в подкупи и корупция и еквадорските управляващи към момента проверяват още обвинявания против него.

Полицията проникна през външните порти на мексиканското дипломатическо седалище в еквадорската столица и влезе в главен вътрешен двор, с цел да получите Glas.

„ Това не е допустимо. Не може да бъде. Това е полуда “, сподели Роберто Кансеко, началник на мексиканския консулски отдел в Кито, пред локалната преса, до момента в който стоеше пред посолството. „ Много съм обезпокоен, тъй като мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР