Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че няма да

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че няма да
Коментари Харесай

Мексиканският президент: Няма да поздравя Байдън, докато не се решат всички въпроси с изборите

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че няма да поздрави Джо Байдън за успеха му на американските президентски избори, до момента в който не бъдат решени всички правни въпроси по отношение на изборите, съобщи ДПА.

Световни водачи насочиха поздравления към Байдън и определената за вицепрезидент Камала Харис, часове откакто американски медии, измежду които трите съществени малките екрани и авторитетната осведомителна организация Асошиейтед прес оповестиха, че Байдън печели президентските избори, добавя Българска телеграфна агенция.

Лопес Обрадор обаче съобщи на конференция, че ще се въздържи от отправяне на поздрави към Байдън, до момента в който всички юридически въпроси по отношение на изборите не бъдат решени.

" Не желаеме да действаме безконтролно ", посочи мексиканският президент.

Лопес Обрадор сподели още, че Мексико има положителни връзки както с Байдън, по този начин и с американския президент Доналд Тръмп, който съгласно Лопес Обрадор " изпитва огромно почитание към нас ".

Американският президент Доналд Тръмп не признава проваляне на президентските избори и съобщи, че са позволени обилни изборни нередности.

Президентът републиканец съобщи, че ще води правосъдни борби по отношение на изборите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР